Lia Olguța Vasilescu a răbufnit! Ce soluție propune fostul ministru al Muncii pentru creșterea pensiilor

Redacția IMPACT 05.03.2020, 08:52
Lia Olguța Vasilescu a răbufnit! Ce soluție propune fostul ministru al Muncii pentru creșterea pensiilor

Lia Olguța Vasilescu, critică din nou măsurile gândite de Guvernul PNL, în ceea ce privește sistemul de pensii. Ce spune, de această dată, fostul Ministru al Muncii?

Cum s-ar putea modifica legea pensiilor. Ce spune fostul ministru al Muncii

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) consideră că ar fi necesar ca pensiile să cunoască un grad de majoarare diferențiat de la 1 septembrie 2020. În cadrul unei reuniuni, reprezentanții Consiliului au venit cu o serie de propuneri cu privire la sistemul de pensii. Printre acestea se regășește și o soluție care prevede majoarea chiar cu 40% a pensiilor care au o valoare de până la 800 de lei, un procent care include un număr de 1.800.000 pensionari din România.

Ce spune Lia Olguța Vasilescu despre majorarea pensiilor.
Ce spune Lia Olguța Vasilescu despre majorarea pensiilor.

Lia Olguța Vasilescu a comentat acest întreg context, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. În contextul în care reprezentanții Consiliului IMM-urilor din România au transmis că ar fi bine ca pensiile să se acorde diferențial, fostul Ministru al Muncii crede că acest lucru este discriminatoriu și, mai ales, că este neconstituțional. Soluția cu care vine Lia Olguța Vasilescu este de majorare a pensiilor de contributivitate, precum și impozitarea pensiilor speciale.

„Sper că nu sunt lăsăți habarnistii să măcelărească legea pensiilor… Consiliul IMM-urilor cere să se crească doar pensiile între 500 și 800 lei. Pensia se calculează în baza unui punctaj: câți ani au contribuit, cu câți bani au contribuit etc. Cum să faci o asemenea discriminare total neconstituțională? Că să nu mai spun că toate pensiile din sistemul public sunt mici. O pensie de 1200 i se pare cuiva mare? Că asta e media… Că să nu mai spun, iarăși, că pensia minimă e 704 lei, nu 500. Deci voi propuneți sa crească doar pensiile între 704 și 800 lei.

Majorați pensiile pe contributivitate și impozitați pensiile speciale, așa cum a propus și transpus în legislație PSD. E singură soluție! Nu mai bateți câmpii!”, este mesajul postat de Lia Olguța Vasilescu.