EXCLUSIV

Leo Iorga ar fi împlinit azi 58 de ani. Fiul lui, Edy Iorga, face dezvăluiri: „Am vrut să-l înregistrez în Cartea Recordurilor pentru că a cântat 9 ani cu un singur plămân”. Exclusiv

Simona Ecovoiu 02.12.2022, 16:54

Solistul rock Leo Iorga ar fi împlinit azi 58 de ani. Din păcate, firul vieții s-a întrerupt, brusc, în 2019, după o luptă nedreaptă cu o boală perfidă. Marele regret al lui Leo, exprimat și într-un ultim interviu, era că nu mai are timp.

Pentru copii, muzică, pentru el…Edy Iorga, fiul cântărețului, ne-a povestit, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre ultimele luni de viață, dar și despre cel din urmă concert, susținut la Arenele Romane.

Cu ultimele puteri, Leo Iorga a fredonat atunci câteva versuri. Publicul l-a susținut, a aprins luminițe, a plâns, alături de el… Au fost ultimele aplauze, într-o atmosferă magică…Două luni mai târziu, s-a stins din viață…

”Avea momente foarte grele, adesea nu mai suporta durerile”

Leo Iorga a încetat din viață pe 2 noiembrie 2019. Azi, ar fi împlinit 58 de ani. Edy Iorga ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Impact.ro, în care ne-a vorbit despre ultimele luni de viață ale celebrului său părinte: ”Tata a murit pe 2 noiembrie, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere.

Avea momente foarte grele, adesea nu mai suporta durerile. A lucrat și cu psihologi, mai ales după ce a început radioterapia. În momentul în care începi tratamentul pentru cancer îți cade părul, nu mai ai poftă de mâncare, ți-e rău, de aceea i-a venit în ajutor un psiholog.

Din ce a speculat medicul, plămânul lui bolnav nu mai funcționa de fapt de cu un an înainte să fie diagnosticat cu cancer, dar tata așa cânta, nu a sesizat vreo diferență, nu a știu că are grave probleme de sănătate.

După ce i-a fost extirpat plămânul bolnav, tata a mai coborât un pic piesele, ca tonalitate, deși eu cred că putea cânta la același nivel. Dar, psihicul l-a influențat, la aflarea veștii că are cancer.

Eu chiar am vrut să-l înregistrez pe tata în Cartea Recordurilor, pentru că a cântat 9 ani cu un singur plămân, până cu două luni înainte de a muri”.

Citește și Paul Ciuci, în pericol să piardă trupa „Compact”. Fiul lui Leo Iorga, primele declarații: ”Dreptatea va veni prea târziu pentru tata” EXCLUSIV!

Leo și fiii lui
Leo și fiii lui

Ultimul concert, la Arenele Romane: ”Nu mă pot uita la acele filmări, e dureros”

Leo Iorga s-a bucurat de ultimele aplauze, în concertul de la Arenele Romane, din București, organizat cu două luni înainte de a părăsi această lume: ”Tata nu mai putea, eram de față, nici nu mă pot uita la acea filmare.

Eu știu ce s-a întâmplat atunci, a fost dureros să-l văd așa. A cântat un pic pe scenă, deși inițial a spus că nu poate cânta. Însă, încurajat de spectatori, cu ultimele sale forțe, a fredonat câteva versuri. Publicul l-a susținut. Au fost ultimele lui aplauze…

Cât primește familia lui Leo Iorga din drepturile de difuzare și interpretare: ”O mânuță de bani, cât să nu zici că nu vin. I-am înregistrat numele la OSIM”

Întrebat de reporterii Impact.ro cât primește familia, adică cei doi fii și soția lui Leo Iorga, din drepturile de interpretare și de difuzare, Edy ne-a zis, cu vădită dezamăgire: ”Piesele lui tata se mai difuzează la Rock Fm, la Radio România, la Național FM. Câți bani? Cam o mânuță, cât să nu zici că nu vin. Cine să îl difuzeze? A murit și aia a fost”.

Fiul lui Leo Iorga nu va organiza un festival în memoria artistului rock: ”Nu am cum să îi fac un festival, pentru că nu sunt fonduri. Costă câteva sute de mii de euro bune, doar scena e vreo 25.000 de euro.

Dar, o prietenă dragă, de suflet, lucrează acum la o carte despre viața lui Leo Iorga. Tata i-a cerut, înainte de a muri, să vină și să îi povestească, ea a înregistrat câteva ore cu reportofonul. Nu știu încă ce va conține acest volum, au fost doar ei doi la acea întâlnire.

Numele Leo Iorga îl deținem eu, fratele meu și mama. Am și înregistrat numele la OSIM, ca să nu îl folosească abuziv cineva”, ni s-a mai confesat Edy Iorga pentru Impact.ro.

Astăzi, 2 decembrie, în această zi copleșitoare, Edy Iorga a postat pe Facebook ultima fotografie de familie împreună, în dreptul căreia a scris un mesaj emoționant: ”Ultima poză, facută de ziua ta cu toată familia. E greu fără tine fizic, dar mai ușor când știu că ești acolo și că ai grijă de noi!”.

Marele regret al lui Leo Iorga, exprimat și într-un ultim interviu: ”N-am destul timp să fac ceea ce aș vrea”

Într-un ultim interviu, Leo Iorga a răspuns și la o întrebare dureroasă: ”Fericit? Da și nu. Da, pentru că Dumnezeu mi-a dat viața asta pe care alții n-au trăit-o în șapte vieți.

Nu, pentru că n-am destul timp să fac ceea ce aș vrea și destulă formă fizică. Eu sunt fericit pentru că pot trăi de pe astăzi pe mâine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta”, a fost atunci răspunsul lui Leo Iorga, pentru Europa FM.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...