Leguma care conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Cum este, de fapt, bine să o consumăm. Sfatul specialistului

Mirabela Vasile 11.09.2020, 14:06
Leguma care conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie. Cum este, de fapt, bine să o consumăm. Sfatul specialistului

Cu toții știm că vitamina C o putem lua în special din citrice, mai ales din lămâi. Totuși, se pare că nu lămâile sunt cele mai bogate în această vitamină, ci o legumă foarte banală pe care o găsim adesea în bucătărie. Cel mai important este să consumăm cantități mari pentru a ne întări imunitatea și pentru a ne bucura de beneficii. Astfel, Mihaela Bilic a vorbit despre toate secretele acestei plante pe care trebuie să o mâncăm cât mai des.

Pătrunjelul, planta cu beneficii secrete

Și aici vorbim despre banalul pătrunjel care conține o cantitate însemnată de vitamina C și detronează astfel lămâia. Mihaela Bilic garantează această formulă și vorbește despre modul său de consum. Astfel, nutriționista faimoasă spune că pătrunjelul trebuie consumat în cantitați mari, nu doar ca decor în diferite mâncăruri.

„Pătrunjelul conține mai multă vitamina C decât sucul de lămâie! Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală (…) vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante – ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâii și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel. Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg”, spune nutriționistul.

Pătrunjelul trebuie consumat în cantități mari pentru a profita de beneficii

Mihaela Bilic spune că singura condiție este să consumăm pătrunjelul în cantități mari, chiar cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor cu doar o frunză pe diverse mâncăruri.

Patrunjelul are beneficii nestiutePatrunjelul are beneficii nestiute
Patrunjelul are beneficii nestiute

”Totodată, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu – adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.”, mai adaugă nutriționista.

Mihaela Bilic a dezvaluit secretul
Mihaela Bilic a dezvaluit secretul

Schimbați rețeta și înlocuiți lămâia cu pătrunjel

”Așa că de mâine uitați de lipsa lămâilor de la raft și umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă – neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi!”, a postat Mihaela Bilic, pe pagina personală de Instagram.

Urmăriți Impact.ro și pe