Avertismentul dur al nutriționistului despre cireșe. Ce trebuie să știi despre consumul acestor fructe de sezon

Luiza Moldovan 16.06.2020, 11:02

Mihaela Bilic e o mare consumatoare de cireșe. Pentru că e vremea lor, aceasta atrage atenția că, din cauza conținutului de sorbitol, acestea au un aport caloric mare. Sfaturile nutriționistului despre cum se mănâncă cireșele.

Ce trebuie să știi despre cireșe

Nutriționistul avertizează că cireșele trebuie mâncate cu moderație dacă nu vrem să ne îngrășăm. Deși, având în vedere că sunt pe piață doar pentru o perioadă scurtă de timp, ne putem face de cap.

“Puțini sunt cei cărora nu le plac cireșele. Și și mai puțini sunt cei care mănâncă cireșe cu moderație, adică un pumn, doi.Cei mai mulți dintre noi așteaptă cireșele ca pe o sărbătoare, ca pe un moment de frenezie de consum. Și pe bună dreptate, doar câteva săptămâni din an te poți delecta cu cirese. Deci, după părerea mea, având în vedere preferințele majorității putem defini normalitatea așa: cireșele sunt un deliciu și se mănâncă cu castronul (adică cu kilogramul)! Diuretice și laxative, cireșele contin sorbitol, o forma de zahar care balonează, dar și accelerează tranzitul. Așa că nu vă mirați, cireșele umflă burta și de multe ori ăsta e semnul că trebuie să ne oprim din mâncat”.

Cireșele su sorbitol și îngrașă, dar trebuie mâncate cu castronul, spune Mihaela Bilic
Cireșele su sorbitol și îngrașă, dar trebuie mâncate cu castronul, spune Mihaela Bilic

Cireșele au efect diuretic datorită conținutului de potasiu.

“Efectul diuretic e asigurat de conținutul mare de potasiu, un argument important dacă vreți să folosiți cireșele pentru o cură detox (ca aliment unic, 1-2 kg/zi). Și dacă tot vorbim de cură, n-ar fi rău să vă aduc aminte că cireșele îngrașă. Bineînțeles, nu vorbesc de cireșele de mai, apoase și fără gust, ci de bunăciunile dulci și pietroase care urmează în iunie.Cu 600cal/kg cireșele pot afecta silueta… dacă exagerăm. Ajustați-va dieta în funcție de câte cireșe vreți să mâncați, puteți renunța la o masă de dragul lor sau puteți mânca numai cireșe o zi întreagă. Nici varianta cu 1-2 kg în plus la cântar după o cură de cirese nu e dramatică, în definitiv merită “sacrificiul”. Și aveți tot timpul să slăbiți până la anu’ în luna mai… pentru un alt ospăț cu cireșe”, a scris Mihaela Bilic, a scris nutriționistul pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe