Leguma care a ajuns să coste peste 60 de lei în supermarketuri. Prețurile au explodat

Badea Violeta 11.10.2022, 09:20
Leguma care a ajuns să coste peste 60 de lei în supermarketuri. Prețurile au explodat

Noi scumpiri în România! Oamenii din țara noastră abia mai țin pasul cu prețurile majorate. Alimentele s-au scumpit foarte mult în ultima vreme. De exemplu, în București, o legumă extrem de apreciată a ajuns să coste nu mai puțin de 60 de lei. Puțini conaționali își mai permit acum să achite un kilogram.

Prețul unei legume a explodat. Puțini români își mai permit să o cumpere

Prețurile la alimente continuă să doboare recorduri după recorduri. Zilele acestea, prețul unei legume extrem de apreciate a explodat pur și simplu, așa că puțini români își vor mai permite să o consume.

Totul din cauza faptului că să află în extrasezon. Este vorba despre sparanghel. Este uluitor cât a ajuns să coste un kilogram. Pentru doar 500 de grame de sparanghel, românii trebuie să scoată din buzunare 33 de lei.

Prin urmare, la un calcul simplu, vom observa că pentru un kilogram de sparanghel, un român trebuie să achite 66 de lei. Vorbim, totuși, despre un preț uriaș, pe care mulți nu și-l permit.

De cele mai multe ori, sparanghelul este consumat primăvara și vara, astfel că în extrasezon, prețurile cresc semnificativ. Precizăm că sparanghelul este considerat a fi extrem de sănătos, asta datorită aportului său nutrițional valoros.

Citește și Scumpiri record și la medicamente. Cele ieftine, produse în România, dispar de pe piaţă!

Un kilogram de sparanghel a ajuns sa coste 60 de lei
Un kilogram de sparanghel a ajuns sa coste 60 de lei

„Pentru mulți români, iarna aceasta va înseamna întoarcerea la parizer”

Veștile proaste nu se opresc, însă, aici. De curând, analistul economic Adrian Negrescu a anunțat, într-un interviu pentru Ziare.com, ce se va întâmpla în perioada următoare cu prețurile.

„Vom vedea, din păcate, din ce în ce mai puține sortimente de alimente la raft deoarece și pentru producători, costurile cu energia, cu gazele, cu carburanții – care se scumpesc în această perioadă – vor pune presiune pe preț.

Nu-și vor mai permite să producă o gamă atât de largă și de calitate de alimente, motiv pentru care, cel mai probabil, în această iarnă, vom mânca mai puțin și mai prost.

De ce mai puțin? Pentru că nu ne vom permite, mulți dintre noi, să cumpărăm alimente în exces, coșul de consum mediu de consum, depășind, săptămânal, 600- 700 de lei pe săptămână, ceea ce este foarte mult, raportat la nivelul din 2019.

Iar mai prost, pentru că, din păcate, pe rafturile magazinelor vom vedea produse mai ieftine, dar foarte slabe din punct de vedere calitativ.

Pentru mulți români, iarna aceasta va înseamna întoarcerea la parizer, margarină, cartofi, orez și celelalte alimente de care ne aducem aminte din anii 90 atunci când puterea de cumpărare era foarte redusă”, a explicat specialistul pentru sursa citată.

Citește și Se întâmplă cu facturile a milioane de români și pare inevitabil: cele mai mari scumpiri din România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...