Legenda Ucrainei a venit la București să-și susțină naționala: “Steaua rămâne în inima mea”

Gabriel Peneș 17.06.2021, 17:09
Legenda Ucrainei a venit la București să-și susțină naționala: “Steaua rămâne în inima mea”

Legenda Ucrainei a venit la București să-și susțină naționala. Partida de joi, contra Macedoniei de Nord, de pe Arena Națională, a prilejuit revenirea în România a unui fost antrenor de la Steaua și Astra Giurgiu. Deși a antrenat doar 5 luni în Ghencea, Oleg Protasov a rămas în inimile multor suporteri de-ai roș-albaștrilor.

Legenda Ucrainei a venit la București să-și susțină naționala

A fost iubit în Ghencea, deși nu a antrenat decât 5 luni. Legenda Ucrainei a venit la București să-și susțină naționala. Joi, Arena Națională a fost gazdă, pentru a doua oră, a unui meci din cadrul grupei C a EURO 2020, Ucraina – Macedonia de Nord. A fost ocazia perfectă ca Oleg Protasov, fostul mare jucător din perioada URSS-ului, să revină în România. Ca jucător, Protasov a evoluat la echipe ca Dnepr Dnepropetrovsk, Dinamo Kiev și Olympiakos Pireu. El a jucat pentru echipa națională de 68 de ori, incluzând 1986 și 1990, la Cupele Mondiale din 1986 și 1990, precum și la Euro 1988, unde a marcat două goluri. În 2003, ca antrenor, a cucerit tilul în Grecia, cu Olimpiakos.

În vara lui 2005, Protasov ajungea pe banca tehnică a Stelei, așa cum era numită actuala formație a lui Gigi Becali, FCSB. Era începutul unui sezon de excepție, greu spre imposibil de repetat la ora actuală. E drept, steliștii au fost eliminați dramatic, în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, de Rosenborg, cu scorul general de 3-4. Dar a urmat un parcurs de excepție în Cupa UEFA, ce avea să se termine abia în semifinalele competiției, cu dureroasa înfrângere de la Middlesbrough. Era generația ce-l avea pe Mirel Rădoi căpitan de echipă. Alături de el se regăseau jucători ca Dorin Goian, Nicolae Dică, Mihăiță Neșu, George Ogăraru sau Bănel Nicoliță.

Legenda Ucrainei a venit la București să-și susțină naționala: “Steaua rămâne în inima mea”
Legenda Ucrainei, Oleg Protasov, a venit la București să-și susțină naționala: “Steaua rămâne în inima mea”, a declarat fostul antrenor, de acum 15 ani, al roș-albaștrilor/Sursa foto: captură DigiSport

“Steaua rămâne în inima mea”

Protasov a dus echipa până în optimile de finală, terminând pe primul loc grupa de calificare, apoi s-a despărțit de steliști. În locul lui, pe bancă, a venit Cosmin Olăroiu. Dar jocul acele echipe a Stelei a rămas în sufletul și memoria suporterilor. Poate că niciodată după 1990, echipa din Ghencea nu a avut atâta fluiditate și dinamică în ceea ce arăta pe teren. Un joc ofensiv, spectaculos, dar care se și concretiza în victorii. După aproape un deceniu, în toamna lui 2014, Protasov a ajuns pe banca celor de la Astra, unde a rămas tot doar 5 luni.

Joi, Oleg Protasov a revenit la București pentru a-și încuraja naționala, aflată în fața meciului decisiv cu Macedonia de Nord. Abordat de jurnaliști, Protasov a declarat că nu s-ar da înapoi să mai antreneze în România, dar că Steaua e echipa ce a rămas în inima lui.

Sunt foarte fericit să fiu în București și să-i salut pe fanii de la Steaua și de la Astra Giurgiu. Sper să luăm toate cele trei puncte azi. Am jucat bine în primul meci la Euro 2020, am revenit de la 0-2 la 2-2 contra Olandei, dar din păcate am pierdut pe final. Să sperăm că în ultimele două meciuri vom reuși să câștigăm și să mergem în faza următoare a competiției. Nu știu dacă Mircea Lucescu va fi prezent la meci, dar sigur e un fan al Ucrainei la acest turneu final. Am mulți prieteni aici și e o țară minunată pentru mine. Aș mai antrena în România, evident. N-am vorbit cu Gigi Becali, dar Steaua rămâne în inima mea. Vreau doar să le doresc mult succes în continuare”, a declarat Oleg Protasov pe aeroportul Henri Coandă, conform ProSport..

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....