Naționala pierde la „foc automat”, Mirel Rădoi prevede un viitor luminos: „Avem pe ce construi în următoarea perioadă”

Gabriel Peneș 07.06.2021, 10:41
Naționala pierde la „foc automat”, Mirel Rădoi prevede un viitor luminos: „Avem pe ce construi în următoarea perioadă”

Naționala antrenată de Mirel Rădoi a încasat o nouă înfrângere. Duminică, la Middlesbrough, într-un meci amical, tricolorii au fost depășiți cu 0-1 de selecționata Angliei, prin golul marcat din penalty de Marcus Rashford, în minutul 68. Astfel, reprezentativa României ajunge la al 4-lea eșec consecutiv și la al 7-lea din cele 12 partide din mandatul antrenorului de 40 de ani. Cu toate acestea, Rădoi are mari speranțe în privința viitorului naționalei.

Naționala pierde la „foc automat”, Mirel Rădoi prevede un viitor luminos

După 51 de ani, naționala de fotbal, antrenată acum de Mirel Rădoi, a fost învinsă de Anglia. Nu se mai întâmplase din 1970, de când „insularii” învinseseră România cu 1-0 la Campionatul Mondial din Mexic. Partida a fost dominată de britanici, care au folosit însă o garnitură din care au lipsit mulți titulari. Îndeosebi jucătorii de la Chelsea și Manchester Ciy au fost menajați de managerul Gareth Southgate, cele două echipe jucând, cu o săptămână în urmă, finala Champions League. România și-a păstrat aspectul ofensiv, deși posesia balonului a ajuns și la 75% pentru reprezentanții Albionului.

Tricolorii au avut câteva ocazii bune, dar, la poarta noastră, bara l-a salvat pe Niță în două rânduri, doar în prima repriză. În cea de-a doua, Tiberiu Căpușă de la Chindia a debutat „cu ghinion” la națională. Jucătorul Chindiei a făcut fault în careu la prima fază în care a fost implicat, iar Rashford a înscris de la punctul de var. În minutul 74 s-a consemnat cea mai mre ocazie a românilor, dar Cicâldău, apoi Andrei Ivan n-au reușit „să bage mingea-n ațe”. În minutul 78, a fost rândul lui Chiricheș să aibă o intervenție neglijentă în careu, dar Niță a reușit să respingă șutul lui Henderson. Până la final, același Chiricheș a avut o intervenție spectaculoasă salvând un gol ca și făcut. 1-0 pentru Anglia, care se pregătește să debuteze la Campionatul European, în 13 iunie, contra vicecampioanei mondiale, Croația.

Naționala pierde la „foc automat”, Mirel Rădoi prevede un viitor luminos: „Avem pe ce construi în următoarea perioadă”
Naționala pierde la „foc automat”, dar Mirel Rădoi prevede un viitor luminos: „Avem pe ce construi în următoarea perioadă”

„Avem pe ce construi în următoarea perioadă”

În schimb, naționala noastră bifează cea de-a 4-a înfrângere consecutivă, lucru care nu s-a mai întâmplat de la începutul anilor 80, din mandatul lui Mircea Lucescu. În ciuda rezultatelor din ultima perioadă, selecționerul Mirel Rădoi s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi. El vede chiar o bază bună pe care se poate construi în perspectiva viitoarelor meciuri din preliminariile CM 2022, ce vor avea loc în septembrie.

A fost o partida intensă, echilibrată, am avut situațiile noastre. Exceptând cele două bare ale lor din prima repriză, noi am reușit să ne facem jocul. Am închis spațiile între linii, dar din păcate sunt supărat pentru că reușim să ajungem în fața porții și nu înscriem. A fost un joc echilibrat, dar cred eu că în anumite momente puteam să luăm alte decizii. Eu mă bucur de acest joc în seara asta pentru că avem pe ce construi în următoarea perioadă din septembrie. În seara asta am arătat că ne-am crescut nivelul”, a declarat, printre altele, Mirel Rădoi, la finalul partidei de pe Riverside Stadium.

România va relua partidele din cadrul preliminariilor CM 2022 contra Islandei, în deplasare, în 2 septembrie. Până atunci, Rădoi va conduce naționala olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokio, unde tricolorii se află într-o grupă cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Prima întâlnire este programată pe 22 iulie, la Kashima, contra Hondurasului.