Legătura nebănuită dintre David Popovici și Robert Glință. Cum s-au cunoscut, de fapt, cei doi sportivi

Ana Anitoiu 27.06.2022, 08:36
Legătura nebănuită dintre David Popovici și Robert Glință. Cum s-au cunoscut, de fapt, cei doi sportivi

David Popovici a dezvăluit, duminică seară, la revenirea în ţară de la Campionatul Mondial de nataţie, cum l-a cunoscut pe înotătorul Robert Glință, care este cu opt ani mai în vârstă decât el. Cei doi sportivi s-au întâlnit pentru prima dată pe vremea când primul era încă departe de performanțele cu care uimește acum.

David Popovici, despre cum l-a cunoscut pe Robert Glință

David Popovici a spus, la revenirea în țară, că este onorat să poată fi numit „idol” de unii copii și a dezvăluit că a avut și el idoli, iar printre aceștia s-a numărat Robert Glință. Adolescentul în vârstă de 17 ani a povestit că înotătorul român i-a dat lui primul său autograf.

„Când l-am văzut pe Robert îmi era era ruşine să cer să fac o poză cu el, să cer un autograf. Părinţii m-au împins. E şi el idolul multor copii. Robert atunci mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată. Încă îl am”, a spus David Popovici.

Legatura nebanuită dintre David Popovici si Robert Glinta
Robert Glinta si David Popovici

Robert Glință, mesaj pentru David Popovici

La rândul lui, Robert Glinţă i-a mulţumit lui David Popovici, duminică seară, spunând că performanţele lui reprezintă un impuls şi îi aduc şi lui susţinere. Sportivul a declarat că nu s-a simțit niciodată și el atât de special.

„Sunt extrem de recunoscător, vă mulţumesc pentru toată susţinerea. Niciodată nu ne-am confruntat cu atât de multă susţinere. Acest campionat s-a simţit cu totul altfel. Niciodată nu m-am simţit şi eu atât de special, nu am avut atât de multă împingere de la spate.

Şi asta e în mare măsură şi datorită lui David. Fără aceste rezultalele colosale nu aş fi avut această mare swusţinere. Îţi mulţumesc ţie, că sunt contemporan cu tine, David”, a spus Robert Glinţă la ceremonia de la aeroportul Henri Coandă.

Campionul David Popovici a mai spus că pentru el, faptul că a rămas în țară a fost cea mai bună decizie. Înotătorul a adăugat că într-un sport atât de individual este extrem de importantă chimia pe care o are cu cei cu care lucrează. Sportivul a precizat că unul dintre obiectivele sale este construirea unor noi bazine de înot în România și punerea în folosinţă a celor părăsite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...