Detaliul care a trecut neobservat după urcarea lui David Popovici pe podiumul de la mondiale. Antrenorul înotătorului a mărturisit

Badea Violeta 25.06.2022, 21:37

Are doar 17 ani și a reușit până acum ceea ce alții nu au reușit într-o viață întreagă. Ca înotător, a făcut mândră o țară întreagă și a demonstrat că prin muncă și perseverență se poate ajunge departe. David Popovici, căci despre el este vorba, a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial din Budapesta, iar prestațiile sale au fost lăudate și analizate de toată lumea, însă un detaliu a trecut neobservat. Iată despre ce este vorba!

Reacția străinilor când au auzit imnul României

În acest moment, David Popovici, în vârstă de doar 17 ani, reprezintă, fără îndoială, imaginea sportului românesc, după ce a reușit să cucerească două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta, la proba de 200 de metri liber și cea de 100 de metri liber.

Tânărul a spus la finalul cursei că nu s-a pregătit în mod special pentru această competiție. Acesta a mărturisit că este surprins de performanța sa uluitoare și speră că a făcut milioane de români fericiți.

Acum a venit și rândul antrenorului său să vorbească. Adrian Rădulescu, în vârstă de 32 de ani, a oferit mai multe detalii despre participarea lui David la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria.

De asemenea, acesta a dezvăluit și un detaliu incredibil. Adrian Rădulescu a mărturisit că mulţi străini s-au mirat atunci când au auzit cât de frumos este imnul țării noastre.

„Bucurie imensă. Dar să vă spun şi un fapt amuzant legat de acest aspect. Mulţi străini mi-au spus că nu ştiau cât de frumos este imnul României şi s-au bucurat să-l descopere la această ediţie de Mondiale”, a declarat antrenorul lui David Popovici, în cadrul unui interviu pentru site-ul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

David Popovici si antrenorul sau
David Popovici si antrenorul sau

„M-am aşteptat să fie competitiv”

Întrebat dacă s-ar fi așteptat ca David Popovici să obțină o dublă victorie, Adrian Rădulescu a răspuns că s-a gândit că tânărul o să fie competitiv, însă a dezvăluit că planul lor era acela de a atinge obiectivele de timp.

„M-am aşteptat să fie competitiv, dar ne-am focusat pe obiectivele de timp. Dacă le îndeplineam fără medalie, noi eram încântaţi”, a precizat Adrian Rădulescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...