David Popovici și Robert Glință au revenit în România. Sportivii, copleșiți de felicitări. „Mândru că sunt contemporan cu tine”

Badea Violeta 26.06.2022, 22:36

David Popovici, dublul campion mondial la natație, s-a întors în această seară în România, după performanțele uluitoare de la Campionatul Mondial de la Budapesta. De asemenea, un alt înotător român care a participat la această competiție importantă, Robert Glință, a revenit în țară. Sportivii au fost primiți în Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”!

Primire spectaculoasă pentru David Popovici și Robert Glință. Înotătorii au fost întâmpinați de ministrul Eduard Novak

Dublu campion mondial la Campionatul Mondial de la Budapesta, David Popovici, a ajuns în această seară pe aeroportul „Henri Coandă”, la ora 21:00.

Alături de el a fost și Robert Glință, un alt înotător român care a participat la Campionatul Mondial și a terminat pe locul 5 la proba de 50 de metri spate.

De asemenea, sportivul a fost prezent și în ultimul act la 100 m spate, dar a terminat pe locul al optulea. Cei doi înotători au fost primiți în Salonul Oficial, unde au fost întâmpinați de zeci de reporteri, dar și de ministrul Eduard Novak.

„Sunt extrem de emoționat dar foarte fericit pentru această seară istorică. În care am așteptat un campion care ne-a făcut mândri și am simțit că suntem parte a acestei țări. Suntem uniți, suntem puternici.

David ne-a demonstrat faptul că sportul ne unește. Sportul este cel mai bun ambasador al nostru și ne face mândri că suntem români. De foarte mulți ani nu am trăit aceste clipe.

Vreau să îi mulțumesc lui David Popovici, care în câteva zile a reușit să ne motiveze și să arate lumii întregi cât de puternici putem să fim.

Astăzi suntem într-un moment istoric în care putem să sperăm că România poate să devină sportul pe care ni-l dorim. David Popovici a devenit o stea a României. Acesta este doar începutul”, a declarat ministrul Eduard Novak.

David Popovici, premiat de ministrul Novack
David Popovici, premiat de ministrul Novak
foto – Inquam/George Călin

David Popovici a primit un trofeu și un premiu de 200.000 de euro

În semn de distincție, ministrul Eduard Novak i-a înmânat lui David Popovici în numele Guvernului un trofeu și un premiu în valoare de 200.000 de euro.

„Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit. A fost superb și sunt chiar onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Vă mulțumesc.”, a declarat David Popovici.

De asemenea, au fost premiați și Robert Glință, antrenorul lui David și Camelia Potec.

„Niciodată nu ne-am confruntat cu o masă de oameni atât de mare care ne susține. Nu m-am simțit atât de special, mulțumită vouă.

Fără aceste rezultate colosale ale lui David Popovici nu m-aș fi bucurat de această susținere. Îți mulțumesc că sunt contemporan cu tine, David.”, a declarat și Robert Glință.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...