Legătura de necrezut dintre clinica acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian şi Biserica Ortodoxă. Ce situaţie!

Iancu Andreea 17.11.2021, 08:56
Legătura de necrezut dintre clinica acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian şi Biserica Ortodoxă. Ce situaţie!

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian este regretabilă, mai cu seamă după ce decesul artistului pare să fi survenit ca urmare a tratamentului pe care acesta l-a urmat la Clinica Nera, prin tratamentul hiperbar.  Fundația care deține Clinica Nera, acuzată pentru tratamentul controversat, ar avea o legătură necrezută cu Biserica Ortodoxă. O persoană importantă din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă are implicații în cadrul clinicii acuzate de decesul artistului.

Ce legătură există între clinica acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian şi Biserica Ortodoxă

Un personaj important din cadrul Fundației „Sfânta Irina”, cea care susține Clinica Nera, acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, ar avea o legătură cu Biserica Ortodoxă. Un personaj important în cadru fundației este Andreea Băndoiu, care le predă în prezent studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Aceasta a condus ani la rând fundația din Voluntari, precum și societatea comercială Sanogenetic SRL, care a obținut milioane de euro din bani publici pentru clinica în care s-a tratat Petrică Mîțu Stoian.

Andreea Băndoiu a oferit un interviu în acea perioadă, în care coordona Fundația „Sfânta Irina”, un interviu publicației Flacăra, în care preciza un fapt extrem de interesant. Se pare că pentru bunăstarea instituției contribuiau diverși afaceriști prinși în neregulă de Garda Financiară. Aceștia erau sfătuiți de comisari să facă donații, ca să le fie iertate păcatele.

Un om de afaceri a venit cu 100.000 de dolari. Garda financiară, impresionată după un control, a îndrumat niște firme să-și spele păcatele donând aici. Fiul unei foste paciente a dăruit banii câștigați la nunta lui, 25.000 de euro, pentru terapia durerii. Un important om politic a venit, într-o seară, singur, cu o propunere financiară: „Uitați aici, că e criză, și trebuie să treceți cumva de ea!”. Apoi sunt oamenii simpli și inimoși, unii dau un ban, alții dau o pomană. Totul e din donații, de la frigider până la cărți și icoane, se menționa în reportajul realizat la Fundația „Sfânta Irina”, conform SpyNews.

Care este legătura dintre Petrică Mîțu Stoian și Biserica Ortodoxă
Care este legătura dintre Petrică Mîțu Stoian și Biserica Ortodoxă

Reprezentanții clinicii neagă că ar avea vreo vină în cazul artistului

După decesul lui Petrică Mîțu Stoian, reprezentanții clinicii au negat că ar avea vreo vină, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook.

Dragii noştri, vă asigurăm că terapia hiperbară şi Clinica Nera nu au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîţu-Stoian! Regretăm şi deplângem dispariţia domniei sale! Avem convingerea că acest moment nefericit ne va întări şi adevărul (obiectiv, ştiinţific) va ieşi la lumină. Atunci, toţi aceşti „balauri cu picioare de lut” (a se citi „fake-news-uri grosiere”) se vor spulbera ca ceaţa la lumina soarelui. Iar noi, ca şi dumneavoastră, vom fi şi mai dedicaţi activităţii de recuperare a sănătăţii. Clinica Nera nu se închide! Activitatea noastră continuă cu încredere, determinare, tenacitate şi mai ales dăruire ca şi până acum. Suntem aici pentru sănătatea pacienţilor noştri!, au explicat aceștia.

Urmăriți Impact.ro și pe