VIDEO

Laszlo Boloni nu a renunțat la planul de a antrena echipa națională a României. „Eu nu trântesc niciodată ușa”. Cum l-a descris pe noul selecționer

Sorin Barbu 12.03.2022, 08:58
Laszlo Boloni nu a renunțat la planul de a antrena echipa națională a României. „Eu nu trântesc niciodată ușa”. Cum l-a descris pe noul selecționer

Laszlo Boloni regretă că nu a fost numit selecționerul echipei naționale a României, dar a rămas la ideea că nu a fost dorit cu adevărat, altfel nu ar fi apărut acele clauze din contract. Nu a renunțat la visul de a antrena din nou prima reprezentativă și a explicat de ce a spus că „în România nu există niciun jucător talentat”.

Laszlo Boloni își dorește să fie selecționerul naționalei României

Plecarea lui Mirel Rădoi din funcția de selecționer a agitat viața la Federația Română de Fotbal. Oficialii au discutat cu Gică Hagi și Dan Petrescu, dar au fost refuzați și păreau să fi ajuns la varianta Laszlo Boloni, un antrenor care a venit din Franța la București, ca să discute contractul. Negocierile s-au blocat în unele clauze, iar Boloni a ajuns la concluzia că nu a fost dorit cu adevărat.

De ce a refuzat, de fapt, Ladislau Boloni naționala României. Motivul a fost făcut public, în sfârșit

Laszlo Boloni a vorbit din nou, într-un interviu acordat PlaySport.ro, despre discuțiile cu oficialii FRF și a recunoscut că este dezamăgit că negocierile nu s-au terminat cu bine. Ar fi fost al doilea său mandat la naționala României, după cel de acum 22 de ani.

„Viața merge înainte, asta este, trebuie să treci peste dezamăgiri, trebuie să găsești alte preocupări. Echipa națională este importantă, mi-aș mai fi dorit să mai am „un maieu” în plus, știți la ce mă refer, dar asta este, echipa națională merge înainte.

Dacă aș mai veni în viitor? Eu nu am trântit ușa niciodată, orice se poate întâmpla”, a declarat Laszlo Boloni pentru PlaySport.

Laszlo Boloni explică declarația care a stârnit rumoare

La puțin timp după negocierile cu Boloni, conducătorii Federației Române de Fotbal au anunțat numele noului selecționer. Au existat mai multe surse care au transmis că Iordănescu jr. era alesul, încă de când a plecat de FCSB, fiind susținut de puternice personaje din lumea politică.

„Îi cunosc personalitatea lui Puiu Iordănescu este un om destul de închis, nu avem relații foarte apropiate. Pe Edi l-am cunoscut doar ca pitic, un băiat simpatic”, a concluzionat Boloni.

Antrenorul a încercat să revină și asupra unei declarații care a stârnit rumoare. La conferința de presă în care a dezvăluit de ce nu a ajuns antrenorul naționalei a spus că „România nu mai are jucători talentați”. Gică Popescu a ripostat și a declarat că este o concluzie „exagerată și deplasată”.

„Nu m-am exprimat bine, poate, de aceea îmi cer scuze dacă s-au simțit jigniți. Eu nu am spus că nu avem talente. Talente există peste tot, inclusiv în România. Dar vă rog să îmi arătați un jucător, pe plan internațional, care în ultimii ani, după Chivu și Mutu, să confirme talentul lui. Îmi cer scuze la cum m-am exprimat, dar așa este. Talent avem, confirmare nu reușim, la nivel de top.

Noi nu avem o filosofie bună, nu ajungem la nivel mare, nici nu știm să le facem educație. Și antrenorii trebuie educați, asta este treaba Federației, să arate cum se lucrează la nivel internațional. Avem nevoie de o analiză profundă, făcută cu inteligență”, a mai spus antrenorul.

Laszlo Boloni a jucat fotbal în România la ASA Târgu Mureș și la Steaua și a îmbrăcat tricoul naționalei în 102 meciuri.

Urmăriți Impact.ro și pe