Boloni a rupt tăcerea după ce FRF a numit un alt selecționer: „Fără să jignesc pe nimeni, Edi Iordănescu nu e Boloni”

Andrei Cezar 04.02.2022, 11:30
Boloni a rupt tăcerea după ce FRF a numit un alt selecționer: „Fără să jignesc pe nimeni, Edi Iordănescu nu e Boloni”

Ladislau Boloni a rupt tăcerea, la mai bine de o săptămână de la numirea lui Edi Iordănescu în postul de selecționer al României. Experimentatul tehnician român a explicat unde s-au împotmolit negocierile cu FRF și care a fost motivul principal pentru care a refuzat propunrea lui Răzvan Burleanu de a deveni antrenor al echipei naționale. În plus, Boloni a făcut referire și la ușurința cu care Iordănescu junior a acceptat clauzele propuse de federali.

Boloni dă cărțile pe față: „De aici au venit diferite complicaţii”

Edi Iordănescu a fost numit selecționer al României, însă acesta nu s-a aflat printre primii pe lista FRF. Iordănescu jr. a acceptat propunerea Federației, după ce negocierile cu Ladislau Boloni au picat. Fostul jucător al Stelei spune că discuțiile cu federalii s-au împotmolit în momentul în care i s-a impus ca obiectiv intermediar terminarea grupei de Liga Națiunilor pe primul loc.

Eu nu aveam voie să dau greş. În fotbal, e posibil orice. Să nu mă înveţe absolut nimeni ce trebuie şi ce nu. Aş vrea să mai precizez că, fiind în grupa a doua valorică, poţi avea doi adversari foarte dificili. Să nu îmi spună nimeni nimic, că dacă eşti pe locul patru, va fi uşor şi dacă eşti pe locul 1, nu vor fi probleme”, a explicat Ladislau Boloni, potrivit digisport.ro.

Boloni spune că în întreaga sa carieră de antrenor, deși s-a zbătut să obțină cele mai bune rezultate cu echipele sale, nu a promis niciodată că va fi primul.

E pentru prima dată în viaţa mea când am acceptat un contract cu un asemenea obiectiv. Când mă duc acasă, vreau să ştiu că am făcut absolut totul pentru reuşita echipei mele. Să promit eu că voi fi primul? Niciodată în viaţa mea nu am făcut asta. Eu ştiu că, atunci când mă pun la treabă, dau tot ceea ce ce sunt capabil.

Îmi doream să fiu acolo. De aceea, pentru prima dată, am acceptat primul obiectiv. Obiectivul principal era calificarea la Campionatul European. Obiectivul intermediar te oprea să munceşti mai departe. Înţeleg că vrem să fim primii.

Şi eu luptam, dar, în acelaşi timp, aveam un plan de pregătire cu care voiam sa ajung în condiţii optime la preliminariile Campionatului European. De aici au venit diferite complicaţii. Am încercat să îmi caut nişte soluţii, să nu îi dau şansa FRF să se despartă de mine fără să plătească. Îmi doream să am şi eu acelaşi drept. De ce FRF, care e mai puternică decat orice antrenor, să aibă posibilitatea să se despartă de mine şi eu nu?”, a spus Boloni, citat de News.ro.

„Fără să jignesc pe nimeni, Edi Iordănescu nu e Boloni”

Edi Iordănescu, actualul selecționer, a acceptat clauzele propuse de FRF. Boloni a făcut referire și la acest aspect.

Fără să jignesc pe nimeni, dar absolut pe nimeni, vorbesc foarte calm: să dea Dumnezeu ca Edi Iordănescu să ajungă cât se poate de sus, pe urmele tatălui, Puiu. Dar încă am posibilitatea să zic: Edi Iordănescu nu este Boloni. Boloni a lucrat 25 de ani în fotbalul european. Nu că s-a uitat la televizor sau s-a dus pe acolo să vadă antrenamente. Boloni a fost în vestiar, a simțit transpirația, cum trebuie să ajungi la aceste meciuri. Îmi permit să spun asta. Edi Iordănescu este curajos, este la începutul carierei, îi doresc succes.”, a mai spus Boloni.

Experimentatul tehnician a mai declarat că în cazul în care ar fi vrut să părăsească echipa națională ar fi trebuit să plătească o clauză de un milion de euro.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe