Larisa Iordache, dezvăluire cutremurătoare. „Ajunsesem să-mi trag piciorul cu mâinile”

Sorin Barbu 13.04.2022, 11:56

Larisa Iordache s-a retras din gimnastică anul trecut, după mai multe operații foarte grele. Are 25 de ani și a suferit șapte intervenții chirurgicale. Fosta sportivă a acordat un interviu în care a povestit care a fost accidentarea care i-a adus cele mari suferințe.

Larisa Iordache a dezvăluit care a fost unul dintre cele mai dificile momente din gimnastică

Larisa Iordache a avut o carieră impresionantă. A reușit să câștige 21 de medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene: șapte de aur, nouă de argint și cinci bronz. Are un singur regret. La Jocurile Olimpice a câștigat o singură medalie, bronzul, cu echipa, la Londra, în anul 2012.

Cariera i-a fost măcinată de multe accidentări foarte grave. A avut probleme foarte mari încă din perioada în care a activat la juniori.

„Încă de la 14 ani simțeam dureri, dar cea mai mare durere de la juniorat a fost în 2011, când aveam 15 ani. Am avut o întindere la început de an, ulterior s-a transformat într-o ruptură musculară. Făceam RMN din 3 în 3 săptămâni ca să vedem dacă s-a mai lipit mușchiul sau nu.

Durerea era infernală, ajunsesem să-mi trag piciorul cu mâinile. Trebuia să mă ajut când urcam scările. Dorința de a câștiga și de a fi în centrul atenției mă motiva să continui”, a explicat Larisa Iordache”, pentru gsp.ro.

Din cauza unei accidentări a ratat chiar și prezența într-o finală. O entorsă metatarsiană nu a lăsat-o să urce pe bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Cu una în plus sau cu una în minus cam tot aia e… A 7-a operație, nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng”, spunea atunci, scrâșnind de durere.

Ultimele medalii cucerite de Larisa Iordache au fost obținute în luna decembrie 2020, la Campionatul European de la Mersin, unde a cucerit aurul la bârnă și la sol, dar a câștigat și o medalie de argint. Acum este antrenoare la clubul Dinamo și speră ca în noua carieră să câștige, cu sportivii ei, multe competiții.

Sursa Foto: Facebook.

 

Urmăriți Impact.ro și pe