Final de drum pentru Larisa Iordache. Cea mai mare gimnastă a ultimilor ani își încheie cariera

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 16.12.2021, 17:25

Final de drum pentru Larisa Iordache! Gimnasta de 25 de ani își încheia cariera, după ce în ultimul an a fost măcinată de accidentări. Ea a fost operată la începutul acestei luni la glezna stângă, după accidentarea pe care o suferise în vară, la JO de la Tokyo și din cauza căreia a fost nevoită să renunțe în finala de la bârnă. Chiar dacă a luat decizia de a se retrage din activitatea competițională, Larisa nu va părăsi definitiv sportul care i-a adus atât de multe satisfacții.

Gimnasta Larisa Iordache își încheie cariera la 25 de ani

Marea campioană a gimnasticii românești spune adio sportului care a făcut-o celebră. 2021 a fost un an extrem de dificil pentru ea. Chiar dacă a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportiva a avut parte de multă suferință. Accidentările repetate, dar și pierderea prematură a mamei sale chiar înainte de Olimpiadă, au afectat-o extrem de tare pe campioana noastră.

Însă cu toate acestea a reușit să depășească cu capul sus momentele dificile și a sperat ca la Tokyo să câștige o medalie pe care i-ar fi dedicat-o celei chiar mamei ei.

Din păcate nu a fost să fie. Blestemul accidentărilor a urmărit-o și la cea mai importantă competiție din lume. Ea s-a accidentat la glezna stângă la finalul exercițiului din calificările probei de bârnă. Deși inițial a crezut că se va recupera până în finală, accidentarea era mult prea serioasă și a fost nevoită se renunțe înaintea ultimei probe. A plecat, astfel, de la Tokyo cu lacrimi în ochi și cu regretul în suflet că nici măcar nu a putut concura pentru distincția pe care și-o dorea atât de mult.

A fost, așadar, ultima competiție la care am mai putut-o urmări pe Larisa Iordache.

Au urmat apoi săptămâni în care a încercat să se vindece la glezna care i-a furat șansa la o medalie prin diferite metode noninvazive, însă în zadar. Entorsa metatarsiană continua să îi o chinuie. A luat ulterior decizia de a se opera, intervenția chirurgicală fiind singura cale de vindecare. A mers la Viena la începutul acestei luni pentru a efectua cea de-a șaptea operație, iar acum se află în procesul de recuperare.

Final de drum pentru Larisa Iordache. Cea mai mare gimnasta a ultimilor ani isi incheie cariera

Operația la gleznă îi încheie cariera gimnastei

Cu una în plus sau cu una în minus cam tot aia e. Pentru mine, azi este o zi destul de ciudată, sunt la Viena și urmează să intru în operație pentru a scăpa de durerea de la gleznă.

A 7-a operație, nu-i chiar ușor, dar nu mă plâng! Știu că ăsta este un pas foarte simplu în vindecarea gleznei mele, dar ce urmează mă sperie mai tare (cârje, recuperare, etc.). Dar măcar o să fiu stăpână pe piciorul meu și nu o să îmi mai creeze probleme”, spunea atunci Larisa Iordache.

Deși nu a oferit încă o declarație oficială pe tema retragerii, decizia Larisei este deja luată, potrivit ProSport. Însă nu va renunța definitiv la sportul care i-a adus atât de multă bucurie. Ea ar urma să devină antrenoare și va lucra alături de cei doi îndrumători ai săi, soții Lăcărmioara și Cristi Moldovan.

În plus, potrivit aceleiași surse, Larisa și-a depus actele la Ministerul Sportului în vederea obținerii rentei viagere. Ea se va alătura, astfel, altor foști mari sportivi care primesc o rentă viageră datorită performanțelor obținute la Olimpiade, Mondiale și Europene.

Larisa Iordache a câștigat, de-a lungul carierei, nu mai puțin de 21 de medalii: 7 de aur, 9 de argint și 5 de bornz. Singura distincție olimpică pe care a câștigat-o este medalia de bronz cu echipa, la Londra, în 2012.

Urmăriți Impact.ro și pe