Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă: „Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită.”

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 17.12.2021, 10:01

Larisa Iordache a anunțat că se retrage din activitatea sportivă, la vârsta de 25 de ani. Sportiva medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, și-a făcut cunoscută decizia printr-un mesaj postat rețelele de socializare. Cea mai mare gimnastă a ultimilor ani din România a mărturisit că se simte împăcată cu alegerea făcută și că pentru ea va urma o viață „normală și un pic mai liniștită”.

Larisa Iordache a anunțat că se retrage din activitatea sportivă

Gimnasta a trecut recent prin cea de-a șaptea intervenție chirurgicală din carieră, în urma accidentării suferite la gleznă înaintea finalei de la bârnă, de la JO 2020. Însă nu doar accidentările au determinat-o pe Larisa Iordache să ia decizia de a pune punct carierei.

Sportiva în vârstă de 25 de ani se aștepta ca șefii gimnasticii românești să se intereseze de starea ei de sănătate, mai ales după intervenția chirurgicală.

”Am luat decizia de a părăsi acest vis al meu: gimnastica! Mă voi retrage cu sufletul împăcat, nu voi mai avea niciun gând de a mă supune la încercări. Din păcate pentru oameni, mă retrag, dar din fericire pentru mine.

Voiam pur și simplu să mă întrebe (n.r.- cei din FRG) cum mă simt, dacă sunt bine. Nu am primit niciun telefon personal de la Federația de Gimnastică. În mică parte, decizia se datorează și acestui lucru, pentru că am avut așteptări”, a spus Larisa Iordache, în cadrul unui fragment dintr-un podcast postat pe contul său de Instagram.

Joi seara, gimnasta română cu cele mai multe medalii la Campionatele Europene a scris un mesaj emoționant pe contul său de Facebook prin care a anunțat care vor fi următorii săi pași.

Larisa Iordache si-a anuntat retragerea din activitatea sportiva: „Este timpul pentru o viata normala si un pic mai linistita.”

Larisa Iordache: „Nu îmi pot găsi cuvintele”

Cazi , dar te ridici!
Azi este nimeni , insa maine este campionul lumii.
Totul este o alegere, o alegere de a fi cel mai bun pentru tine si in sufletul tau.
Asta am invatat in cei 20 de ani pe care i-am petrecut in sala de gimnastica.
Azi inchei acest capitol frumos din viata mea.
Ma simt impacata si multumita cu alegrea pe care am facut-o!
Este timpul pentru o viata normala si un pic mai linistita.
Am pus cipicii de o parte, Costumul in dulap si tot ce am trait pana acum intr-un sertar micut acolo in inima si mintea mea.
As vrea sa spun multe insa nu imi pot aduna cuvintele pentru o singura postare.
Vreau sa stiti ca va apreciez pe voi, cei ce ma urmariti cu drag, imi scrieti si imi transmiteti ganduri pozitive.
Si vreau sa multumesc persoanelor ce chiar mi au dorit binele macar odata in acesti 20 de ani de cand am inceput gimnastica!
Un nou capitol este gata sa inceapa odata cu noul an!
Iubire pentru toata lumea”, a scris gimnasta pe contul ei de personal.
Larisa Iordache a câștigat, de-a lungul carierei, nu mai puțin de 21 de medalii: 7 de aur, 9 de argint și 5 de bornz. Singura distincție olimpică pe care a obținut-o este medalia de bronz cu echipa, la Londra, în 2012.
Urmăriți Impact.ro și pe