Ladislau Boloni, aproape de a prelua naționala? Ce condiții pune fostul internațional român pentru a deveni selecționer

Andrei Cezar 11.11.2021, 13:21
Ladislau Boloni, aproape de a prelua naționala? Ce condiții pune fostul internațional român pentru a deveni selecționer

Ladislau Boloni ar putea fi următorul selecționer al României, dacă Mirel Rădoi va pleca, așa cum a anunțat cu o lună în urmă, după meciurile cu Islanda și Liechtenstein. Giovanni Becali a dezvăluit că purtat o discuție cu Boloni, iar fostul internațional român nu ar spune nu unei oferte venite din parte FRF. Totuși, antrenorul liber de contract pune o condiție dificil de îndeplinit.

Ladislau Boloni l-ar putea înlocui pe Mirel Rădoi pe banca echipei naționale. ”Ar fi o soluție, chiar am vorbit cu el”

România se află în fața ultimului test înainte de barajul pentru Campionatul Mondial 2022. În ultimele două partide din grupă, selecționata lui Mirel Rădoi va înfrunta Islanda (joi, 11 noimebrie, ora 21:45) și Liechtenstein (duminică, 14 noiembrie, ora 19:00).

Prima confruntare va fi și cea mai importantă. Tricolorii ocupă acum poziția secundă în clasamentul Grupei J, loc ce duce la barajul pentru turneul final. Având cu un punct mai mult față de celelalte două echipe care speră la baraj – Armenia și Macedonia de Nord – România (13 puncte) este obligată să câștige ambele meciuri pentru a fi sigură de calificare. Evident că la mijloc este vorba și de jocul rezultatelor, care ar putea să îi favorizeze pe tricolori în cazul unor evoluții slabe ale celorlalte două contracandidate.

Mirel Rădoi a anunțat că va pleca de la echipa națională, indiferent de deznodământul meciurilor cu Islanda și Liechtenstein. Mai multe nume de posibili selecționeri au fost vehiculate în ultima vreme.

Giovanni Becali este de părere că Mircea Lucescu, Gică Hagi și Dan Petrescu nu pot fi aduși la națională în acest moment.

Eu cred că pleacă (Mirel Rădoi – n.r.), pentru că îl știu un om de cuvânt, un om încăpățânat. Și nu e vorba de bani, plus că nu cred că are o ofertă în momentul ăsta. El vrea să preia o echipă de club, să fie 8-10 ore pe zi cu jucătorii, ca să implementeze ce are el în cap.

Și are în cap! Discursul lui Rădoi e fabulos din punctul ăsta de vedere și de aceea a avut și presa lângă el atâta timp. Nu-și poate pune în practică ideile la națională, unde are 6 meciuri pe an”, a declarat Giovani Becali pentru Fanatik.

Câți bani cere Ladislau Boloni pentru a veni ca selecționer la echipa națională

Impresarul este de părere că oficialii FRF se vor orienta tot către un antrenor tânăr, însă avansează o variantă neașteptată: Ladislau Boloni nu ar spune nu unei oferte venite din partea lui Răzvan Burleanu. Cu condiția însă ca fedetația să îi asigure un salariu pe măsură.

Pe Lucescu să-l uităm. Hagi e cea mai bună variantă, dar nu poate lăsa Farul în situația asta niciodată! Dan Petrescu s-a băgat iar la CFR. Nu cred că Olăroiu se sacrifică să vină la națională pe 15.000 de euro, îi cad tresele! Probabil tot dintre cei tineri. Mutu poate fi o variantă. Oricum Burleanu a jucat la loterie cu naționala până acum.

Și Boloni ar fi o soluție, chiar am vorbit cu el. Vrea să vină la națională, dar nu poate pe 15.000 de euro. E nevoie de măcar 25.000 pe lună și mi-e greu să cred că federația vrea și poate face efortul ăsta financiar. Deci, Boloni sigur ar veni”, a încheiat cunsocutul impresar.

Urmăriți Impact.ro și pe