Ladislau Boloni, adus la disperare de arbitraj în Franța. „Domnul care a fost pe teren a făcut circ”

Gabriel Peneș 13.09.2022, 17:24
Ladislau Boloni, adus la disperare de arbitraj în Franța. „Domnul care a fost pe teren a făcut circ”

Ladislau Boloni, adus la disperare de arbitraj în Franța. Tehnicianul de 69 de ani a preluat banca tehnică a echipei Metz, din Ligue 2. În iarnă, antrenorul care l-a descoperit pe Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona a fost la un pas să devină antrenorul naționalei, dar negocierile cu FRF au picat pe ultima sută de metri. Acum, deși a văzut multe la viața sa, Boloni a trăit un adevărat coșmar la meciul pe care echipa sa l-a jucat, pe teren propriu, contra celor de la Guingamp.

Ladislau Boloni, adus la disperare de arbitraj în Franța

Ladislau Boloni, adus la disperare de arbitraj în Franța. După 13 luni în care nu antrenase nicăieri după despărțirea de Panathinaikos, tehnicianul de 69 de ani a preluat-o în iunie, pe Metz, din a doua ligă franceză. În iarnă, Boloni a fost la un pas de naționala României, dar negocierile cu FRF s-au împotmolit pe ultima sută de metri.

Fostul mijlocaș de la Steaua și al naționalei n-a fost de acord cu obiectivul secundar stabilit de federație, legat de clasarea în grupa din Liga Națiunilor. De asemenea, Boloni a fost deranjat de clauza unilaterală de reziliere a contractului, prin care doar el ar fi plătit 1 milion de euro în cazul în care ar fi renunțat la post înainte de expirarea termenului limită. Până la urmă, în iunie, Loți Boloni a fost numit principal la Metx, din Ligue 2, în Franța.

Ladislau Boloni, adus la disperare de arbitraj în Franța. „Domnul care a fost pe teren a făcut circ”
Metz (în vișiniu), echipa antrenată de Ladislau Boloni, se află pe locul 8 în liga secundă franceză, cu 11 puncte după primele 8 etape

„Domnul care a fost pe teren a făcut circ”

Pentru Boloni, partida contra celor de la Guingamp părea simplu, câtă vreme în minutul 16, elevii românului conduceau deja cu 3-1. E drept, în minutul 13, antrenorul fusese atenționat cu cartonaș galben de arbitrul meciului, Pierre Gaillouste.

Ce a urmat după aceea a fost un adevărat coșmar pentru antrenorul român și echipa sa. În minutul 31, Metz a rămas în 10, după eliminarea lui Koyate. Acesta a primit două „galbene” la aceeași fază, mai întâi pentru un fault, apoi pentru proteste. Până la pauză, încă un jucător de la Metz a fost eliminat, Oukidja, iar adversarii au reușit egalarea prin două goluri înscrise în prelungirile primei reprize.

În minutul 56 a fost eliminat încă un fotbalist de la Metz, echipa lui Boloni continuând meciul cu doar 7 jucători de câmp. Ei au primit al patrulea gol în minutul 69, apoi au mai cedat de două ori, în ultimele 10 minute ale partidei. Scorul final a fost Metz-Guingamp 3-6.

„Ia fluierul și ascunde-l bine”

La finalul meciului, Boloni a răbufnit la adresa arbitrului Pierre Gaillouste, așa cum n-a mai făcut-o niciodată. El a declarat că nu vrea să-l numească arbitru pe cel care a condus partida și a făcut circ dintr-un meci. Mai mult, el l-a sfătuit pe „central” să-și ia fluierul și să-l ascundă bine, pentru a nu-l mai găsi.

„Dacă arbitrajul ne-a costat în acest meci? Este evident. Adversarul nostru are jucători buni, care știu să și provoace. Dar domnul care a fost pe teren, nu vreau să-l numesc arbitru, că mă deranjează, a făcut circ.

A influențat rezultatul și munca multor oameni. Am început meciul bine, am avut parte de acel autogol. Trebuie să îmi explicați faza penalty-ului. Mai întâi, a spus că este un fault de la spate, altora le-a explicat că ar fi fost vorba de un henț. Ia o decizie! Acest arbitru vrea meciuri în prima ligă, unde a ajuns deja. Doamne ferește!

Să vorbim și de al doilea penalty și de eliminare… No comment! Ia fluierul și ascunde-l bine. Nu vreau să îmi apăr echipa, dar meciul acesta trebuia să-l câștigăm cu 3-0”, a spus Boloni, potrivit celor de la republicain-lorrain.fr.

Metz are 11 puncte în opt meciuri și se află pe locul 8, la cinci puncte de liderul Sochaux. Doar echipele clasate pe primele două locuri promovează în Ligue 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....