La Timișoara s-a lansat o anchetă pentru ”vaccinare fictivă”. Totul a pornit de la acuzele unui medic

Ioana Bucur, Camelia Moldoveanu 26.08.2021, 08:03
La Timișoara s-a lansat o anchetă pentru ”vaccinare fictivă”. Totul a pornit de la acuzele unui medic

S-au făcut acuzații grave la Timișoara, după ce un medic a observat un detaliu îngrijorător în rândul pacienților ce ajung în spital, infectați cu forme grave de Covid-19. Poliția început o anchetă pentru a descoperi dacă există sau nu fenomenul „vaccinare fictivă”.

Fenomenul „vaccinare fictivă”

În ultimele săptămâni, numărul pacienților care ajung în spital, infectați cu virusul SARS-CoV-2, este în continuă creștere. La Timișoara, tot mai mulți din rândul celor care dezvoltă forme grave ale bolii susțin că sunt vaccinați.

Doar că boala nu ar fi trebuit să evolueze așa mult în cazul persoanelor imunizate. Cel care a tras semnalul de alarmă a fost medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Acesta a ajuns să creadă în fenomenul „vaccinare fictivă” – oameni care au obținut în mod fraudulos certificatele de vaccinare.

„Vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare.

Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare”, a declarat managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, la Digi24.

La Timișoara s-a lansat o anchetă pentru ”vaccinare fictivă”

Medicul a dezvăluit că fenomenul s-a observat în special în cazul pacienților care susțineau că au primit vaccinul în doză unică. Oancea a descris un scenariu ce a atras și atenția Poliției: „te duci, plăteşti underground cât e vaccinarea, doza se aruncă şi tu obţii certificatul că eşti vaccinat”.

„Discrepanţa între evoluţia bolii şi modul în care ei s-au declarat a fi vaccinaţi, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.

Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plăteşti underground cât e vaccinarea, doza se aruncă şi tu obţii certificatul că eşti vaccinat”, a explicat medicul.

Poliția a început anchetă

Declarațiile medicului nu au rămas fără ecou. Poliția din Timișoara a anunțat că a fost deschisă o anchetă în acest caz:

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (mass-media), precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

Urmăriți Impact.ro și pe