Guvernul mărește suma pentru medicii de familie care vaccinează românii la domiciliu. ”Am crescut tariful cu 50%”

Ana Anitoiu, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 16:32
Guvernul mărește suma pentru medicii de familie care vaccinează românii la domiciliu. ”Am crescut tariful cu 50%”

Guvernul a mărit suma pe care o vor primi medicii de familie care vor vaccina anti-Covid-19 românii la domiciliu. Potrivit unei ordonanțe ce a fost adoptată miercuri la cererea Ministerului Sănătății, tariful a crescut cu 50%.

Câți bani vor primi medicii de familie pentru un pacient vaccinat la domiciliu

Potrivit ordonanței adoptate de Guvern, medicii de familie vor primi 60 de lei pentru fiecare doză de vaccin anti-Covid-19 administrată la domiciliu. Adică cu 50% mai mult față de doxele administrate la cabinet, astfel încât să fie acoperite cheltuielile de deplasare.

În cazul în care vaccinurile împotriva coronavirusului sunt administrate în cadrul ambulatoriului de specialitate, inclusiv la spitale, prețul este de 40 de lei pe inoculare. Aceste tarife includ consultația medicală și raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse.

Conform ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, această măsură are ca scop stimularea imunizării anti-Covid-19 și protejarea persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa ori se pot deplasa cu dificultate.

Guvernul mareste suma pentru medicii de familie care vaccineaza romanii la domiciliu. ”Am crescut tariful cu 50%”
O persoana vaccinata de un cadru medical

Ministrul Sănătății, despre vaccinarea pacienților cu boli cronice

De asemenea, ministrul Săătății a spus că pentru pacienții care suferă de boli cronice poate începe imunizarea anti-Covid-19 în ambulatoriile de specialitate.

”(Această măsură a fost luată, n.r.) pentru a proteja mai bine acele persoane care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu SARS-CoV-2”, a declarat Ioana Mihăilă.

Atât măsura referitoare la vaccinarea oamenilor acasă, cât și cea cu privire la imunizarea pacienților cu boli cronice în ambulatoriile de specialitate vor fi în vigoare până la data de 31 martie 2022.

Până atunci a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului anti-Covid-19 de către medicii de familie în propriile cabinete pentru persoanele înscrise pe lista proprie, precum și pentru cele care nu au un medic de familie ori pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

Câte persoane au fost vaccinate anti-Covid-19 în România

Până marți, 24 august, au fost vaccinate împotriva coronavirusului cu schemă completă 5.075.202 de persoane, iar 5.197.165 au primit deocamdată doar prima doză. În ambele numere sunt incluși cei 578.277 de oameni imunizați cu doza unică de la Johnson&Johnson.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România și până în prezent au fost înregistrate 16.977 reacții adverse. Adică o rată de 1.75 la 1.000 de doze administrate.

Până în prezent, bilanțul pandemiei de coronavirus în România este de 1.092.971 de cazuri de persoane infectate. În total, 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați. Pe de altă parte, au murit 34.453 de persoane diagnosticate cu Covid-19. Impact.ro actualizează zilnic AICI bilanțul pandemiei de coronavirus în România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...