La Târgoviște, ca la mare. Cum s-a gândit municipalitatea să crească numărul de turiști

Daniela Alexandru 25.06.2021, 16:41

La Târgoviște, ca la mare. Orașul Târgoviște încearcă să-și păstreze la cote ridicate statutul de fostă capitală a Țării Românești, așadar se axează foarte mult pe componenta istorică, dar și pe cea turistică. În acest sens, Primăria Târgoviște a gândit un proiect, în valoare de peste 88 de milioane de lei, care a însemnat construirea unui Complex Turistic de Natație, unde târgoviștenii, dar și alți turiști din apropiere pot petrece ore de relaxare.

La Târgoviște, ca la mare

Întregul Complex este format dintr-o clădire care găzduiește un bazin de dimensiuni olimpice, unde se organizează și cursuri de înot pentru adulți sau copii și în incinta căruia se găsesc două saune și două săli de forță. De asemenea, bazinul olimpic găzduiește periodic competiții dedicate înotului.

În plus, există terenuri de baschet, minifotbal și tenis, posibilitatea de a te plimba cu bicicleta și rolele, dar și un ștand modern, care permite, în conformitate cu normele actuale, aproape 2000 de persoane simultan, în condițiile în care, anul trecut, din cauza pandemiei puteau intra numai circa 1000 de persoane și trebuia făcută programare.

La Targoviste, ca la mare
Aquapark Targoviste

„Marea de acasă”, la Târgoviște

Aquapark-ul de la Târgoviște s-a deschis pentru al cincilea an consecutiv și reprezintă o bună oportunitate de petrecere a timpului liber pentru turiștii care vor să petreacă o zi ca la mare. Pentru cei care vor să petreacă o zi la plajă, există la exterior, un ștrand care cuprinde o plajă amenajată, șezlonguri și umbrele pentru relaxare, precum și bazine pentru înot și tobogane cu apă. În plus, iubitorii de sport în aer liber se pot bucura de terenurile de baschet, minifotbal sau tenis, care sunt deschise atât ziua, cât și noaptea.

Tarifele sunt:

  • terenul de baschet: 17 lei/ h pe timp de zi și 27 de lei/h pe timp de noapte;
  • terenul de minifotbal: 55 lei/h pe timp de zi și 88 lei/h pe timp de noapte;
  • terenul de tenis: 22 lei/h pe timp de zi și 32 de lei/h pe timp de noapte.

La ștrand tarifele sunt următoarele:

  • 10 lei copii, elevi, studenți, pensionari (de luni, până vineri)
  • 2️2 lei adulți (de luni, până vineri)
  • 1️3 lei copii, elevi, studenți, pensionari (sâmbătă și duminică)
  • 2️7 lei adulți (sâmbătă și duminică)
  • 8️8 lei abonament lunar copii, studenți, elevi, pensionari
  • 175 lei abonament lunar adulți
  • gratuitate pentru copiii sub 7 ani
Urmăriți Impact.ro și pe