La ce se folosește laptele în grădină. Nu-l vei mai arunca după ce se strică

Stan Filon 02.09.2022, 13:34
La ce se folosește laptele în grădină. Nu-l vei mai arunca după ce se strică

Foarte puțin oameni știu că laptele poate fi folosit și în grădină, indiferent dacă este sau nu stricat. Vorbim, de fapt, despre plantele de ghiveci, pe care a cam venit vremea să le primim din nou în casă. Trebuie să știm să avem grijă de acestea, pentru a ne bucura privirea tot timpul anului. Frunzele florilor sunt adevăratele bucătării ale plantei, așa că trebuie să avem grijă de ele, pentru a avea flori sănătoase.

La ce se folosește laptele în grădină

Una dintre cele mai bune metode prin care putem avea grijă de frunzele plantelor noastre de apartament este să le ștergem cu lapte. Acesta este plin de minerale și alte substanțe care nu fac decât bine plantelor noastre. Trebuie precizat faptul că suntem nevoiți să ștergem frunzele plantelor o data la două, trei luni, însă cu lapte este nevoie o singură dată la șase luni. Nu trebuie să exagerăm.

Înainte de a ne apuca de treabă, trebuie să știm că plantele nu suportă nici apa pe frunze, așadar o îmbăiere le-ar dăuna. Dar cum se face? Ei bine, mai întâi trebuie să pregătim soluția din lapte. Aceasta se prepară din lapte plus aceeași cantitate de apă. Ambele trebuie să fie la temperatura camerei, deoarece laptele rece ar putea face mai mult rău, decât bine.

La ce se foloseste laptele in gradina
La ce se foloseste laptele in gradina

Și berea este la fel de eficientă

Înmoaie o lavetă moale în soluția obținută, după care stoarce ușor. Vom șterge frunzele pe ambele părți, nu doar pe fața lor, deoarece sunt unele plante care au porii de respirație și asimilare mai mult pe partea inferioară, la fel ca ficusul. Substanțele nutritive din lapte le va face foarte mult bine plantelor tale, nu doar estetic.

După spălare, vei observa că frunzele își recapătă luciul, iar în câteva zile planta va deveni mult mai sănătoasă. O altă metodă foarte eficientă de curățare a frunzelor este soluția cu bere. Se va proceda exact ca în cazul celei cu lapte, doar că vom folosi bere, chiar dacă consoarta se va supăra puțin pe noi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...