Băutura care va înlocui laptele. Tot mai mulți oameni îl folosesc, vânzările au explodat

Stan Filon 01.09.2022, 15:55
Băutura care va înlocui laptele. Tot mai mulți oameni îl folosesc, vânzările au explodat

Oamenii au început să facă cunoștință cu băutura care va înlocui laptele. Cum Uniunea Europeană se pare că a pus gând rău vacilor, găsite vinovate pentru poluarea atmosferei și se dorește cumva dispariția lor, oamenii au nevoie de o alternativă la lapte și la produsele lactate. Aceasta a apărut deja și înregistrează succes după succes. Vedeți în rândurile de mai jos cu ce vor înlocui oamenii laptele natural de vacă.

Băutura care va înlocui laptele

Liderii mondiali par a fi deciși să facă schimbări foarte importante în alimentația omului. Vor să dispară cumva vacile care dau lapte și carne și acestea să fie înlocuite în alimentația noastră de lăcuste și alte insecte. Schimbările au început deja în Olanda, unde mii de fermieri au ieșit furioși în stradă.

Dar ce vom consuma dacă va dispărea laptele de vacă? Ei bine, cercetătorii au anticipat această schimbare globală și au scos deja pe piață laptele sintetic. Acesta nu necesită vaci sau alte animale, dar poate avea aceeași compoziție biochimică ca și laptele animal. Este obținut prin folosirea unei tehnici de biotehnologie emergentă, cunoscută sub numele de „fermentație de precizie”, care produce biomasă cultivată din celule.

Bautura care va inlocui laptele
Bautura care va inlocui laptele

Laptele sintetic poate fi consumat deja în mai multe țări

Produsele lactate sintetice oferă lapte alimentar fără probleme asociate, precum emisiile de metan sau bunăstarea animalelor. Dar trebuie să depășească multe provocări și capcane pentru a deveni o alternativă corectă, durabilă și viabilă la laptele de origine animală, după cum recunosc cei aflați în domeniu.

Așadar, laptele sintetic nu este doar o fantezie, ci există deja în mai multe țări din lume, unde producătorii au scos deja produsul finit spre vânzare. În SUA de exemplu, compania Perfect Day furnizează proteine ​​de origine non-animală, produse din microfloră, care sunt apoi folosite pentru a face înghețată, pudră proteică și lapte. În Australia, start-up-ul Eden Brew a dezvoltat laptele sintetic la Werribee în Victoria. Compania vizează exact consumatori din ce în ce mai preocupați de schimbările climatice.

Un alt jucător foarte important care a anunțat recent că va intra pe piața laptelui sintetic este celebra companie Coca-Cola. Coca-Cola Israel a semnat un acord prin care va investi nu mai puțin de două milioane de dolari în BioMilk, o companie specializată pe dezvoltarea produselor inovatoare, artificiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...