La ce restricţii au apelat ţările europene în ultimele zile: Cumpărături cu programare, frizerii închise, lockdown

Cristian Cojocaru 06.04.2021, 16:27
La ce restricţii au apelat ţările europene în ultimele zile: Cumpărături cu programare, frizerii închise, lockdown

Multe dintre ţările europene au impus noi restricţii, astfel că în multe dintre aceste state, cumpărăturile pot fi făcute doar cu programare, în timp ce saloanele de înfrumusețare sunt închise. Iată ce măsuri au fost luate la nivelul acestor țări.

Noi restricţii au fost luate în ţările europene

La nivelul Germaniei, cancelarul Angela Merkel dorea măsuri mai dure pentru această perioadă însă premierii celor 16 landuri federale nu au fost de acord cu o nouă carantină. În urma ultimelor consultări, s-a stabilit ca actualele măsuri să fie prelungite până pe data de 18 aprilie. Așadar, ”liniștea de Paște” a fost anulată, iar la nivelul țării, nu se pot întâlni mai mult de 5 persoane din două familii. Purtarea măștii este obligatorie în mijloacele de transport în comun precum și în centrele comerciale și spațiile închise.

Franța se confruntă cu cel de-al treila lockdown după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat la sfârșitul lunii martie această măsuri. Carantina este implementată la nivelul întregului teritoriu și va dura patru săptămâni. Astfel, majoritatea magazinelor sunt închise iar dreptul de a circula în afara locuinței este interzis după ora 19:00.

În Belgia, cei care doresc să meargă la cumpărături trebuie să își facă o programare. Totodată, școlile și universitățile rămân închise pentru o perioadă de trei săptămâni. De asemenea, frizeriile și saloanele de cosmetică rămân închise. Restricțiile se vor relaxa după data de 19 aprilie, iar până atunic, toate măsurile actuale vor rămâne în vigoare.

In Grecia se face plaja doar cu masca de protectie
In Grecia se face plaja doar cu masca de protectie

Masca de protecție trebuie purtată la plajă

Spaniolii sunt obligați să poarte măștile și în aer liber inclusiv atunci când merg la plajă. Cetățenii din Portugalia nu sunt așa de norocoși, confruntându-se cu starea de urgență până pe data de 15 aprilie. Din cauza faptului că în timpul iernii, numărul cazurilor a crescut, autoritățile au decis carantina. Acum însă, numărul este în scădere lucru care va permite autorităților să mai relaxeze măsurile de siguranță. Astfel, din aprilie se vor redeschide muzeele, iar apoi cinematografele, teatrele și toate magazinele.

Grecii au voie să circule între orele 5:00 și 21:00 doar dacă au un motiv întemeiat. Toți cei care ajung în Grecia sunt obligați să se testeze și să intre în carantină. În Bulgaria, deși numărul infectărilor este în creștere, autoritățile au decis relaxarea măsurilor începând cu data de 1 aprilie. Astfel oamenii au voie la terase, iar teatrele își reiau activitatea, desigur cu un număr mai mic de spectatori.

Vecinii unguri sunt grav afectați de criză iar pe teritoriul Ungariei au acces doar cetățenii țării. La nivelul Ungariei este interzisă circulația după ora 20:00, în timp ce căsătoriile sunt permise doar cu participarea celor mai apropiate rude. Deși la început, Suedia nu părea să dea semne în a impuse restricții, guvernul a intervenit ulterior mai dur. Totuși, scandinavii pot lua masa la restaurant dar nu mai mult de patru persoane iar întâlnirile sunt permise doar pentru grupuri de până la 8 persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe