Reguli noi de carantină pentru români, la intrarea în Italia. Autoritățile au făcut anunțul

Ioana Bucur / 06.04.2021, 00:04
Reguli noi de carantină pentru români, la intrarea în Italia. Autoritățile au făcut anunțul

După ce au sărbătorit Paștele în lockdown, autoritățile au făcut un nou anunț pentru cei care se pregătesc să intre în țară. Reguli noi de carantină pentru români, la intrarea în Italia. De când vor intra în vigoare noile măsuri.

Reguli noi de carantină pentru români, la intrarea în Italia

Reguli noi de carantină pentru români, la intrarea în Italia. Autoritățile au anunțat că, în cazul călătorilor din 30 de țări, de marți, se va impune o perioadă de carantină de cinci zile, potrivit News.ro. Din lista celor 30 de state pentru care se impune măsura se numără: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Lichtenstein, Eleveţia, Andorra și Principatul Monaco.

Călătorii care vor să intre în Italia, venind din statele din lista de mai sus, vor fi obligați să prezinte un test cu rezultat negativ făcut cu 48 de ore înainte de sosire şi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe din România, după cele cinci zile de carantină să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Italienii tocmai au petrecut Paștele în lockdown național, după ce întreaga țară a intrat în „zona roșie”. Deplasările considerate neesențiale au fost strict interzise, însă oamenilor li s-a permis să stea la masa de Paște în casele lor împreună cu alţi doi invitaţi. Bisericile au rămas deschise, dar credincioşilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfăşoară în apropierea caselor lor. Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc și-a transmis mesajul de Paşte din Piaţa Sfântul Petru goală. De marți, 6 aprilie, unele regiuni vor rămâne în „zona portocalie”, cu unele restricţii relaxate, dar barurile şi restaurantele rămân închise, doar comenzile la domiciliu fiind permise.

Reguli noi de carantină pentru români, la intrarea în Italia
Italia, în lockdown național de Paște

Țările pentru care se mai solicită carantina la venirea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, vineri seară, 2 aprilie 2021, lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat. Turcia, Ucraina şi Croatia, între ţările incluse pe lista galbenă.

Țările incluse în lista galbenă: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franţa, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia şi Croatia. Africa de Sud se află, se asemenea, pe listă, ca urmare a detecţiei circulaţiei in populaţia umana a unor variante de virus Sars Cov 2 cu transmitere mai ridicată. Nou introuse pe lista din această săptămână sunt Bermuda, Bosnia and Herzegovina, Turcia, Ucraina, Armenia, Croatia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI