La ce program se spală hainele albe. Aceasta este temperatura ideală. Rufele vor fi imaculate

Cazacu Alexandru 26.09.2023, 16:05
La ce program se spală hainele albe. Aceasta este temperatura ideală. Rufele vor fi imaculate

Îmbrăcămintea albă tinde să devină îngălbenită sau decolorată din mai multe motive, inclusiv expunerea excesivă la înălbitor, nicotină, reacții chimice de la deodorant etc. Pentru a menține hainele albe mai strălucitoare și mai curate, trebuie să știi cum să le speli corect. Haideți să aflăm împreună la ce program se spală hainele albe.

La ce program se spală hainele albe

Spălarea hainelor albe poate părea destul de simplă, dar există câteva reguli de urmat pentru ca hainele să arate ca noi. Deoarece sunt predispuse la îngălbenire, hainele albe trebuie spălate după fiecare purtare. De asemenea, atunci când spălăm haine albe nu trebuie să le amestecăm în mașina de spălat cu haine intens colorate.

Pe lângă toate acestea. spălatul hainelor albe la temperatura nepotrivită poate duce la deteriorarea acestora. Totuși, la ce program se spală hainele albe? Ei bine, fiecare obiect vestimentar are o etichetă, iar pe aceasta este indicată temperatura optimă pentru spălare. Îmbrăcămintea albă se spală la temperaturi de până la 60 de grade Celsius. Cu toate acestea, cel mai indicat ar fi un program de spălare în care temperatura este cuprinsă între 40 – 50 de grade.

La ce program se spală hainele albe, în funcție de materialul din care sunt făcute

Rufele albe pot fi separate în două grămezi: haine delicate și haine rezistente. Printre articolele mai rezistente se numără cearșafurile, tricourile, prosoapele și fețele de masă. Când spălați articole rezistente, adăugați detergent și balsam de rufe în mașina de spălat înainte de a seta temperatura. Odată ce mașina de spălat începe să se umple cu apă, adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu dizolvat în sertar.

La ce program se spală hainele albe delicate? Dacă decideți să spălați haine albe delicate, nu uitați să reduceți temperatura la aproximativ 30 – 40°C. De exemplu, hainele de albe de lână spălate la o temperatură mai ridicată se pot deteriora.

De asemenea, pentru îmbrăcămintea delicată se merită să folosiți un detergent special. Dacă mașina de spălat este de ultimă generație, vă veți putea curăța mai eficient hainele delicate și albe, folosind funcția de spălare cu abur.

La ce program se spală hainele albe
La ce program se spală îmbrăcămintea albă

Trucuri utile la spălarea hainelor albe. Iată ce trebuie să știi

La spălarea hainelor albe, și nu numai, nu puneți prea multe sau prea puține articole în mașina de spălat. Dacă umpleți doar pe jumătate tamburul, veți irosi apă și electricitate. În schimb, dacă sunt prea multe, rufele nu se vor spăla cum trebuie.

Ai o pată de vin pe tricoul tău alb preferat și nu știi ce să faci? Pantalonii copiilor au pete de iarbă? Relaxează-te, pentru că există soluții și în aceste situații. Așadar, dacă hainele albe sunt pline de pete persistente, este esențial să le pregătești corespunzător înainte de a le pune în mașina de spălat. Poți alege un înălbitor fără clor, șampon, bicarbonat de sodiu sau peroxid de hidrogen. Aplică una dintre aceste soluții pe pete înainte de a introduce hainele în mașină.

Uscarea hainelor albe la exterior poate face o mare diferență în ceea ce privește strălucirea și prospețimea lor. Asta deoarece razele ultraviolete de la soare vor ajuta la împrospătare și albire. Dacă uscarea în aer liber nu este posibilă, atunci uscați hainele în uscător la o temperatură mai scăzută. Apoi, scoateți hainele din uscătorul de rufe cât sunt ușor umede și uscați-le la aer.

Totodată, înainte de a întinde rufele albe pe sârmă, verificați fiecare articol în parte. Dacă unele dintre acestea încă mai au pete, atunci trebuie spălate din nou. De ce trebuie să facem acest lucru? Ei bine, dacă uscăm haina albă pătată afară la temperaturi ridicate, există posibilitatea ca pata să devină permanentă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...