La ce oră începe parada de 1 decembrie. Ce va fi diferit față de alți ani

Andra Daoud 29.11.2021, 07:46
La ce oră începe parada de 1 decembrie. Ce va fi diferit față de alți ani

Repetițiile finale pentru parada militară de 1 decembrie au avut loc duminică, la ora 11, în Capitală. La ce oră va începe anul acesta parada de Ziua Națională și în ce condiții pot participa bucureștenii. Oamenii vor avea parte și de o surpriză de proporții, iar anunțul a fost făcut de reprezentanți ai Ministerului Apărării.

Ce este diferit la parada de 1 decembrie din acest an

1500 de militari au luat parte, duminică, la repetiția finală înainte de parada de 1 decembrie. Oamenii care vor participa la eveniment de Ziua Națională vor avea ce vedea, pentru că anul acesta, Ministerul Apărării le-a pregătit o surpriză spectatorilor. După festivitățile militare, în Piața Arcului de Triumf va fi organizată o expoziție de tehnică militară. Ofițerii și subofițerii din structurile MApN le vor vorbi oamenilor despre tehnicile militare folosite de armata română.

În istoria Armatei Române, Arcul de Triumf a însemnat întoarcerea din război. Toți militarii sunt îmbărbătați de acest sentiment de mare mândrie în momentul în care de ziua României ne deplasăm pe sub arcul de Triumf!, a transmis comandantul paradei, potrivit stirileprotv.ro.

Parada Militară de 1 decembrie va începe la ora 11 și va fi transmisă în direct de unele televiziuni. Oamenii care vor lua parte la defilarea de la Arcul de Triumf trebuie să respecte măsurile impuse de pandemie.

La ce oră începe parada de 1 decembrie. Ce va fi diferit față de alți ani
La ce oră începe parada de 1 decembrie. Ce va fi diferit față de alți ani

Cine va putea participa la paradă

Cu doar câteva zile înainte de Ziua Națională a României, ministrul de Interne a anunțat cum se va face accesul la parada militară. Lucian Bode a transmis că participarea la ceremoniile organizate de 1 decembrie va fi permisă, în zona oficială, doar persoanelor care au trecut prin boală în ultimele șase luni și celor care sunt vaccinate împotriva Covid-19.

La ceremoniile oficiale organizate de Ziua Națională pot participa, în zona oficială, 400 de persoane în București și cel mult 200 de persoane în celelalte orașe mari din țară. Acestea trebuie să fie vaccinate împotriva Covid-19 sau să fi avut boala în ultimele șase luni. Distanțarea socială este obligatorie, iar participanții trebuie să stea la un metru unul de altul. Masca de protecție este și ea obligatorie pentru participarea la paradă.

Regulile sunt valabile doar pentru cei care stau în zona oficială. Poate urmări parada din zona apropiată oricine, fără să fie nevoie de dovadă a vaccinării sau a trecerii prin boală.

Interdicţia de a intra în zonă pentru cei care nu sunt testaţi şi permisă doar pentru cei care sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică numai zonei oficiale, nu şi zona care este în apropiere, unde, de regulă, stau oamenii şi urmăresc parada.

Acolo, singurele reguli care se aplică sunt regulile de sănătate publică şi purtarea măştii, care este obligatorie. În rest, interdicţia de intrare decât celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală se aplică zonei oficiale, unde vor fi invitaţii oficiali şi unde este o zonă limitată, cu un număr de persoane limitat, a declarat duminică Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe