La ce e bun, de fapt, fructul Kaki. De ce îl laudă toată lumea?

Daria Petrescu 07.06.2020, 11:25
La ce e bun, de fapt, fructul Kaki. De ce îl laudă toată lumea?

Fructele kaki au o culoare roşu-maroniu sau oranj și  se aseamănă foarte mult ca formă cu roşiile. Ele cresc în pomi. Există numeroase tipuri de fructe kaki, dar cele mai cunoscute sunt Hachiya şi Fuyu. Puțini sunt însă, cei care știu la ce este bun, de fapt, acest fruct. Are numeroase beneficii și este căutat în toată lumea.

De ce toată lumea laudă fructul kaki

Fructele kaki de tip Hachiya, sub formă de inimă sunt astringente, ceea ce înseamnă că au un conţinut mare de chimicale numite taninuri care oferă un gust amăruit.

Fructul kaki conţine o cantitate impresionantă de nutrienţi. 168 de grame de kaki conţin:

  • Vitamina E: 6% din necesarul zilnic recomandat
  • Vitamina K: 5% din necesarul zilnic recomandat
  • Vitamina B6: 8% din necesarul zilnic recomandat
  • Potasiu: 8% din necesarul zilnic recomandat
  • Cupru: 9% din necesarul zilnic recomandat
  • Mangan: 30% din necesarul zilnic recomandat
  • Calorii: 118
  • Carbohidraţi: 31 grame
  • Proteine: 1 gram
  • Grăsimi: 0.3 grame
  • Fibre: 6 grame
  • Vitamina A: 55% din necesarul zilnic recomandat
  • C: 22% din necesarul zilnic recomandat

Beneficiile fructului kaki

Are grijă de sănătatea inimii. Bolile de inimă sunt principala cauză a mortalităţii în întreaga lume. Din fericire, multe dintre tipurile de boli de inimă pot fi prevenite. Acest lucru, reducând factorii de risc precum dietele nesănătoase. Un amestec puternic de nutrienţi se regăseşte în fructul kaki. Este o alegere extraodinară pentru o inimă sănătoasă, scrie csdi.ro.

Ajută la reducerea inflamaţiilor.
Ajută la reducerea inflamaţiilor.

Ajută la reducerea inflamaţiilor. Afecţiuni precum bolile de inimă, artrita, diabet, cancer şi obezitate se află în strânsă legătură cu inflamaţiile cronice. Din fericire, alimente bogate în compuşi antiinflamatorii pot reduce inflamaţiile. De asemenea, reduce riscurile de apariţie a acestor boli. Fructul kaki este o sursă excelentă de vitamina C. Conţine 20% din necesarul zilnic recomandat. Vitamina C ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Sprijină sănătatea vederii. Fructul kaki conţine o cantitate mare de vitamina A şi antioxidanţi necesari pentru sănătatea vederii. Vitamina A sprijină funcţionarea conjunctivei şi a corneei. Dietele bogate în luteină şi zeaxantină pot reduce riscul de apariţie a anumitor boli de vedere. Inclusiv degenerarea maculară care afectează retina şi produce pierderile de vedere.

Ce gust are fructul kaki

Pulpa fructului este cremoasă, ușor gelatinoasă în momentul în care fructul este bine copt. Gustul diferă în funcție de gradul său de coacere. Dacă fructul kaki este bine copt, atunci are un gust foarte dulce și o aromă de miere de albine. Mărimea fructului poate fi cât o portocală ori cât un grapefruit.

 

Urmăriți Impact.ro și pe