De ce coronavirusul a făcut mai multe victime în Italia decât în alte țări. Cercetătorii au găsit o explicație

Redacția IMPACT 19.03.2020, 13:53
De ce coronavirusul a făcut mai multe victime în Italia decât în alte țări. Cercetătorii au găsit o explicație

Dacă la începutul anului, coronavirusul s-a răspândit inițial doar pe continentul asiatic, treptat, noul virus din familia SARS a ajuns și în Europa.

Studiu. 99% dintre cei care au italienii decedați din cauza CVOID-19 aveau alte boli

Prima țară afectată grav de epidemia de coronavirus este Italia, unde situația devine tot mai dificilă în spitale, unde există aproximativ 36.000 de pacienți cu coronavirus, dintre care 2.257 au nevoie de terapie intensivă, pentru că sunt cazuri grave. Numărul celor decedați după ce au intrat în contact cu acest virus se ridică la 2.500. Și în Spania au fost confirmate peste 11.178 persoane diagnosticate cu COVID-29 și 491 de decese, iar Franța se confruntă cu peste 7.730 de cazuri confirmate și 175 de decese. Dar de ce rata de deces în Italia este mai mare comparativ cu celelalte țări?

Un studiu realizat de Autoritatea Națională de Sănătate din Italia arată că în Italia, mai mult de 99% dintre cei care au decedat din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli, scrie Bloomberg, citat de News.ro.

Cercetătorii au analizat fișele medicale a 18% dintre persoanele care au murit și au ajuns la concluzia că doar 0,8% (adică trei victime din cele inspectate) nu sufereau și de alte patologii.
Potrivit acestora, aproape jumătate din victimele răpuse de COVID-19 sufereau de cel puţin trei alte boli, în vreme ce aproximativ un sfert dintre pacienți erau diagnosticaţi cu una sau două maladii.

Unui pasager de pe Aeroportul Henri Coandă i se ia temperatura. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Unui pasager de pe Aeroportul Henri Coandă  căruia i se ia temperatura. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

75% dintre bolnavii care au murit înregistrau o tensiune arterială crescută, în timp ce aproape 35% – diabet şi o treime suferea de boli de inimă. Aceste lucru poate fi explicat de faptul că cei mai mulți italienii care au luat contact cu noul coronavirus au peste 60 de ani, în contextul în care Italia se află pe locul al doilea în topul statelor ca grad de îmbătrânire a populației, după Japonia, potrivit site-ului internațional Europa Liberă.

România se confruntă acum cu 277 de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19. Dintre acestea, 25 de persoane s-au vindecat.