Jeff Bezos renunţă la şefia Amazon. Motivul pentru care al doilea cel mai bogat om al lumii a luat decizia

Nicu Stan 03.02.2021, 11:43
Jeff Bezos renunţă la şefia Amazon. Motivul pentru care al doilea cel mai bogat om al lumii a luat decizia

Jeff Bezos a anunțat că renunţă la şefia Amazon. Motivul pentru care al doilea cel mai bogat om al lumii a luat decizia aceasta este unul uluitor. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Jeff Bezos se retrage de la conducerea Amazon. Vrea să se dedice și altor pasiuni

Jeff Bezos renunţă la şefia Amazon, iar motivul pentru care al doilea cel mai bogat om al lumii a luat această decizie este unul halucinant.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al doilea cel mai bogat om al planetei, a șocat pe toată lumea anunțând că se retrage de la șefia companiei, în trimestrul al III-lea al acestui an, informează un comunicat al companiei transmis marți. Jeff Bezos va fi înlocuit ca CEO de Andy Jassy, titrează CNN.

Jeff Bezos si fosta sa sotie
Jeff Bezos si fosta sa sotie

Jeff Bezos a înființat Amazon în 1995

Anunțul este cu atât mai șocant întrucât Jeff Bezos conduce Amazon de la fondarea companiei, încă din anul 1995.

De-a lungul acestui timp, firma a devenit dintr-un mic magazin cu cărți într-o companie globală de în valoare de 1,7 trilioane de dolari. Astfel, Jeff Bezos a devenit unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Cine va fi noul CEO al Amazon

Cel care îi urmează la conducerea Amazon, Andy Jassy, lucrează în companie din 1997 și conduce în prezent Amazon Web Services, o ramură a companiei. Astfel, după ce va părăsi scaunul de CEO, Jeff Bezos va deveni președinte executiv al Amazon.

Să fii CEO-ul Amazon este o responsabilitate mare și care ocupă foarte mult timp. Când ai o astfel de responsabilitate e greu să te concentrezi pe altceva. Ca președinte executiv voi rămâne implicat în inițiativele Amazon și voi avea și timpul și energia pentru a mă concentra și pe alte proiecte și pasiuni”, a transmis Jeff Bezos într-o scrisoare către angajații companiei Amazon.

Anul pandemiei a fost aur pentru Amazon

Anul pandemiei a fost unul foarte bun pentru Amazon, în contextul în care cele mai multe țări au luat decizia de a închide totul din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, Amazon a profitat foarte mult în contextul sanitar, vânzările crescând incredibil de mult. Aproape toată planeta a stat în casă, magazinele și mall-urile fiind închise, și au comandat online.

Astfel, compania Amazon a înregistrat o dublare a profitului net în trimestrul IV din 2020, urcând la 7,2 miliarde de dolari, profitând din plin de creșterea comerțului electronic și a telecomunicațiilor cauzate de pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Urmăriți Impact.ro și pe