Vânzarea de produse pe Amazon. Ghid în 7 pași pentru o afacere online internațională

Daria Petrescu 03.03.2021, 10:57
Vânzarea de produse pe Amazon. Ghid în 7 pași pentru o afacere online internațională

Pentru a putea vinde produse pe Amazon, cel mai mare magazin online din lume, trebuie să ții cont de câțiva pași simpli, dar esențiali. Ca să puteți începe o afacere pe această platformă, există un serviciu creat special pentru asta. Este vorba despre Fulfilment by Amazon (FBA). Pentru ca totul să iasă perfect, trebuie să ții cont de anumite condiții pe care să le respecți. Există și o taxă, care nu este foarte mare, astfel că oricine poate ajunge să vândă produse pe Amazon. Iată  7 pași pentru o afacere online internațională.

Vânzarea de produse pe Amazon

Avantajul Amajon este acela că asigură accesul la milioane de eventuali clienți. Această platformă îți pune la dispoziție toată infrastructura de comercializare a unui produs. Tot ce trebuie să faci este să te concentrezi asupra produsului pe care vrei să îl promovezi.

Pentru ca afacerea ta să fie una de succes, ar fi bine să te informezi înainte. Indicat ar fi să apelezi la cursuri care te vor ajuta în acest sens, iar profitul este garantat. În cazul în care nu ești pus la curent cu mersul lucrurilor, situația s-ar putea complica și ai putea ieși în pierdere. Multă lume se bucură de succes pe Amazon, așa că ai putea să fii unul dintre aceștia.

Produsul trebuie să fie ușor

De asemenea, dacă ești pus la punct cu anumite detalii îți va fi mai ușor să identifici produsele inteligente, pentru ca profitul tău să crească. Pentru început, trebuie să te decizi asupra produsului pe care vrei să îl comercializezi. Specialiștii recomandă ca acesta să nu fie mai scump de 70 de dolari, potrivit transferwise.com.

Ce trebuie să știi pentru a da startul unei mici afaceri

produsul să nu ocupe mult spațiu

-de asemenea, trebuie să fie ușor

-să nu fie un produs cosmetic. Pentru asta ai nevoie de aprobări speciale

-de asemenea, produsul nu trebuie să fie electronic. Este posibil să fie nevoie de retur sau garanții.

Lucrurile devin mai simple și pot avansa în direcția dorită, dacă eviți lucrurile mai sus menționate. cei care și-au încercat norocul susțin că cele mai profitabile nișe ar putea fi obiectele de casă și bucătărie, sport și outdoors.

Următorul pas este acela de a lua legătura cu producătorul sau furnizorul. Asta după ce ai decis care este produsul ales de tine. Indiferent de alegere stocul tău de produse trebuie să ajungă în depozitele Amazon.

 Intră pe Amazon și parcurge următorii pași:

-La început faci  un cont prin intermediul căruia să îți listezi produsul.

– Pentru listare, Amazon pune la dispoziție instrumente web sau fișiere text. Urmezi pașii indicați pentru a-ți activa contul pe Amazon

– poți să selectezi “Fulfillment by Amazon”, pentru că astfel compania se va ocupa livreze produsul clientului. Aceștia trebuie să se ocupe de serviciile cu clienții în limba locală a cumpăratorului.

-dacă nu optezi pentru ca furniozorul tău să trimită produsele din stoc în depozitul Amazon, o poți face tu. Poți apela și la această variantă.

-angajații Amazon îți depozitează marfa, imediat ce a fost recepționată. Apoi, produsele tale apar disponibile pe site. Atunci când cineva dorește achiziționarea produsului, Amazon îl livrează. Vei fi anunțat prin email tot ce trebuie să știi.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI