Kylian Mbappe a învins Federația Franceză de Fotbal. Ce a cerut starul de la PSG

Gabriel Peneș 20.09.2022, 13:13
Kylian Mbappe a învins Federația Franceză de Fotbal. Ce a cerut starul de la PSG

Kylian Mbappe a învins Federația Franceză de Fotbal. Atacantul de la PSG a fost convocat de tehnicianul Didier Deschamps în lotul naționalei „cocoșului galic” pentru ultimele două meciuri din Liga Națiunilor. Dar internaționalul de 23 de ani nu a fost de acord să participe la ședința foto publicitară a echipei până nu i-a fost îndeplinită o cerință pe care nu e prima oară când o invocă.

Kylian Mbappe a învins Federația Franceză de Fotbal

Kylian Mbappe a învins Federația Franceză de Fotbal. Starul de la PSG se dovedește o voce puternică și în naționala „cocoșului galic”, în ciuda vârstei sale. Mbappe a avertizat că va lipsi de la şedinţa foto în scop publicitar organizată marţi de federaţiei, aşa cum a mai făcut-o deja o dată în primăvara acest an.

El a dorit să-şi exprime astfel dezacordul faţă de modul în care sunt aleşi sponsorii şi de a cere, aşa cum face de mult timp, o schimbare a convenţiei privind drepturile de imagine, pe care a semnat-o în 2017, la prima sa convocare alături de Les Bleus.

Mbappe, ca şi restul internaţionalilor francezi, a semnat acel document, care datează de la Cupa Mondială 2010, prin care fiecare fotbalist primeşte 25.000 de euro pe meci la echipa naţională şi, în schimb, Federația Franceză de Fotbal (FFF) îşi poate negocia drepturile de imagine cu agenţii de publicitate.

Ce a cerut starul de la PSG

Kylian Mbappe ține foarte mult la companiile cu care este asociată imaginea sa, dar și la deținerea controlului total asupra drepturilor ce provin din aceste asocieri. FFF are încheiat un contracte de 8 milioane de euro doar cu compania de pariuri online, Betclic, scrie Daily Mail. De asemenea, alțe înțelegeri sunt în vigoare, printre altele, cu KFC, Uber Eats și Coca-Cola, iar aceasta este o sursă de îngrijorare pentru Mbappe, mai notează sursa citată.

Internaționalul francez donează toate încasările ce provin din contractele federației, dar nu admite ca imaginea lui să fie asociată cu companii ce promovează o alimentație nesănătoasă ori pariuri, chestiuni ce țin de aspecte morale și etice pentru fotbalist.

Mbappe a reușit să-i convingă pe oficialii FFF că nu este singurul jucător care îi împărtășește convingerile și nemulțumirea, astfel că federația a anunțat că va reanaliza, cât de curând posibil, acordul existent al drepturilor de imagine în ceea ce privește jucătorii naționalei.

„În urma unor discuții concludente în prezența executivilor echipei franceze, președintele, antrenorul și un reprezentant de la marketing, Federația Franceză de Fotbal va reanaliza, cât de curând posibil, acordul existent al drepturilor de imagine în ceea ce privește jucătorii naționalei.

Federația este încântată să lucreze în linii generale la un nou acord care va permite garanția intereselor lor în ceea ce privește preocupările exprimate în mod unanim de jucători”, se arată într-un comunicat al FFF.

În urma discuțiilor și a comunicatului FFF, Mbappe va participa la ședința foto de marți. Naționala Franței va juca în această lună cu Austria, pe 22 septembrie, și cu Danemarca 3 zile mai târziu. În mod incredibil, campioana mondială ocupă ultima poziție în grupa în care se mai află și Croația, cu doar 2 puncte obținute după 4 meciuri.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....