Kylian Mbappe, primul în topul celor mai bine plătiți jucători. Pe ce loc se află Lionel Messi, colegul de la PSG

Gabriel Peneș 16.09.2022, 16:50
Kylian Mbappe, primul în topul celor mai bine plătiți jucători. Pe ce loc se află Lionel Messi, colegul de la PSG

Kylian Mbappe, primul în topul celor mai bine plătiți jucători. Atacantul francez de 23 de ani a acceptat să rămână la PSG contra unui salariu fabulos și pentru o sumă uriașă primită la semnătură. Și asta, în ciuda faptului că avea o înțelegere verbală cu Real Madrid. Mbappe domină în acest fel nu doar ierarhia jucătorilor cu cele mai mari salarii, dar și pe cea care indică fotbaliștii cu cele mai mari venituri generale ce vor fi obținute în sezonul 2022 – 2023.

Kylian Mbappe, primul în topul celor mai bine plătiți jucători

Kylian Mbappe, primul în topul celor mai bine plătiți jucători. La 4 luni distanță de la semnarea noului contract cu PSG, atacantul de 23 de ani a dezvăluit jurnaliștilor de la prestigioasa publicație americană New York Times cine l-a convins că rămână la echipa din capitala Franței. A fost vorba chiar de președintele francez, Emmanuel Macron, care l-a invitat pe jucător la o discuție între patru ochi.

Starul de 23 de ani a mărturisit că nu se aștepta ca tocmai președintele țării să-l roage să rămână în Ligue 1 și a recunoscut că acea discuție a avut un rol important în hotărârea sa de a continua la PSG.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi vorbi cu președintele despre viitorul meu, despre viitorul carierei mele, așa că a fost o nebunie, chiar o nebunie. Mi-a spus: „Vreau să rămâi. Nu vreau să pleci acum. Ești foarte important pentru țară. Ai timp să pleci, poți să mai stai puțin”. Când președintele țării îți spune asta, chiar contează”, a spus Mbappe pentru New York Times, citat de Marca.

Kylian Mbappe, primul în topul celor mai bine plătiți jucători. Pe ce loc se află Lionel Messi, colegul de la PSG
Kylian Mbappe l-a depășit pentru prima oră la veniturile toale obținute într-un sezon pe startul portughez de la Manchester United, Cristiano Ronaldo

Pe ce loc se află Lionel Messi, colegul de la PSG

Kylian Mbappe încasează un salariu anual uriaș de la campioana Franței, de 60 de milioane de euro net, devenind fotbalistul cu cel mai mare salariu din lume. Dar vedeta parizienilor a devenit și jucătorul cu cele mai mari venituri totale, depășindu-i pe Ronaldo și Lionel Messi, a căror veche rivalitate le-a adus nu doar gloria sportivă ci și averi de aproape 1 miliard de dolari pentru fiecare.

Conform Sportico, Mbappe este fotbalistul care va încasa cele mai mari venituri pentru sezonul 2022/2023. Publicația specializată în latura economică a sporturilor a luat în calcul atât salariile primite de fotbaliști de la cluburile lor, cât și sumele încasate din contractele de publicitate. Banii câștigați de francez pe durata sezonului actual vor însuma 125 de milioane de dolari.

Francezul i-a depășit cu puțin pe Cristiano Ronaldo (37 de ani) și Lionel Messi (35 de ani), care vor strânge 113, respectiv 110 milioane de dolari în acest sezon. De altfel, cei trei sunt singurii fotbaliști cu venituri totale de peste 100 de milioane de dolari.

Neymar (30 de ani), starul brazilian de la PSG, este singurul care se apropie de ei, cu venituri de 91 de milioane de dolari. Pe locul 5, la mare distanță, se află Mo Salah (30 de ani), vedeta egipteană de la Liverpool, cu „doar” 39,5 milioane de dolari, urmat de belgianul lui Real Madrid, Eden Hazard (31 de ani), cu 31, 3 milioane de dolari.

Suprinzător, pe locul 7 se află un fotbalist de 38 de ani, Andres Iniesta. Legenda celor de la Barcelona, care încă joacă în Japonia, la Vissel Kobe, este creditat cu venituri de 30 de milioane de dolari pentru acest sezon, din care 23 de milioane de dolari reprezintă doar salariul pe care-l ia de la gruparea niponă.

El este urmat de Raheem Sterling (27 de ani), actualul jucător al celor de la Chelsea, cu 29,4 milioane de dolari și de belgianul Kevin De Bruyne (31 de ani), de la Manchester City, cu 29 milioane de dolari. Top 10 al acestei ierarhii este închis de francezul Antoine Griezmann (31 de ani), jucătorul celor de la Atletico Madrid, cu 27,5 milioane de dolari.

 

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....