Kremlinul trage un semnal de alarmă. Trupele americane dislocate în România, considerate un pericol pentru securitatea Rusiei

Stan Filon 27.10.2022, 10:17
Kremlinul trage un semnal de alarmă. Trupele americane dislocate în România, considerate un pericol pentru securitatea Rusiei

Kremlinul trage un semnal de alarmă și spune că sosirea trupelor americane în România reprezintă un pericol pentru Rusia, iar Moscova va reacționa ca atare. Cel care a venit cu ultimul avertisment a fost chiar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul trage un semnal de alarmă privind trupele americane din România

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit cu noi declarații îngrijorătoare. Oficialul rus a spus că dislocarea forțelor americane în România ar spori pericolul pentru Rusia, însă Moscova va avea în vedere acest aspect atunci când își va garanta propria securitate, relatează TASS.

„Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi. Desigur, cu atât mai mult contracarăm și vom continua să contracarăm atunci când ne asigurăm propria securitate”, a declarat Peskov, făcând aluzie la desfășurarea forțelor americane.

Kremlinul trage un semnal de alarma. Trupele americane dislocate in Romania, considerate un pericol pentru securitatea Rusiei
Kremlinul trage un semnal de alarma. Trupele americane dislocate in Romania, considerate un pericol pentru securitatea Rusiei

Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite se află la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Dmitri Peskov a precizat faptul că, în asemenea împrejurări, o astfel de dislocare a forțelor americane în apropierea granițelor ruse „nu duce la creșterea predictibilității și stabilității în regiune”.

Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite, care se află la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, desfășurată în Europa, este gata să intre pe teritoriul ucrainean în cazul unei escaladări între Moscova și Kiev sau al unui bombardament asupra unei țări membre NATO, motează TASS, citând postul american CBS, care a efectuat un reportaj în România.

Statele Unite ale Americii au anunțat această desfășurare de forțe, prima în aproape 80 de ani, pentru întărirea flancului estic al NATO, vara trecută. Conform CBS, Divizia 101 este alcătuită din 4.700 de soldați. și a revenit în Europa pentru prima dată în ultimii 78 de ani, din cauza tensiunilor în continuă creștere dintre Rusia și NATO, scrie CBS News.

Specializată în operațiuni de asalt aerian

Înființată în 1918, Divizia 101 a fost constituită pentru prima dată ca unitate aeropurtată în 1942. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a câștigat un renume pentru rolul său în Operațiunea Overlord (aterizările din Ziua Z și aterizările aeriene pe 6 iunie 1944, în Normandia, Franța).

Este o divizie de infanterie ușoară a Armatei Statelor Unite, specializată în operațiuni de asalt aerian. Poate planifica, coordona și executa mai multe operațiuni de asalt aerian de dimensiunea unui batalion pentru a ocupa terenul. Aceste operațiuni pot fi conduse de echipe mobile care acoperă distanțe mari, luptă în spatele liniilor inamice și lucrează în medii austere cu infrastructură limitată sau degradată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...