Kremlinul spune că urmărește cu mare îngrijorare acțiunile SUA asupra Ucrainei. „Washingtonul provoacă o exacerbare a tensiunilor”

Beatrice Dumitru, Paul Dobrescu 25.01.2022, 14:45
Kremlinul spune că urmărește cu mare îngrijorare acțiunile SUA asupra Ucrainei. „Washingtonul provoacă o exacerbare a tensiunilor”

Kremlinul a reacționat după ce NATO a anunțat că a pus 8.500 de soldați în alertă pentru a interveni,  dacă Rusia va ataca Ucraina, așa cum cred statele occidentale. Moscova acuză SUA pentru această mișcare și consideră că este o „exacerbare a tensiunilor” de către Washington.

Rusia acuză NATO după ce a pus soldați în alertă

Rusia a declarat că urmărește cu mare îngrijorare situația din Ucraina, după ce Statele Unite au pus 8.500 de militari în alertă pentru a fi gata să se desfășoare în Europa, în cazul escaladării crizei din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat Washingtonul că a alimentat tensiunile din Ucrainei, subliniind că această criza este cauzată, mai degrabă, de acțiunile SUA și ale NATO, decât de cele ale Rusiei, care a adunat zeci de mii de trupe în apropierea graniței cu Ucraina, notează Reuters.

Kremlinul spune că urmărește cu mare îngrijorare acțiunile SUA asupra Ucrainei. „Washingtonul provoacă o exacerbare a tensiunilor”
Rusia a adunat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina.

Este foarte îngrijorător să privim aceste acțiuni americane. Statele Unite provoacă o exacerbare a tensiunilor”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Acesta a mai spus că președintele Vladimir Putin va vorbi în această săptămână cu omologul său francez Emmanuel Macron, care intenționează să discute și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Mai mult, Rusia așteaptă săptămâna aceasta un răspuns scris al SUA la solicitările sale pe care le-a prezentat Occidentului, însă unele dintre ele au fost respinse de Washington, fiind considerate inacceptabile.

NATO consolidează apărarea în Europa de Est

Statele occidentale acuză Rusia că plănuiește un nou atac asupra Ucrainei, pe care a invadat-o în 2014. Moscova neagă un astfel de plan, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă Occidentul nu îi îndeplinește cererile de garantare a securității, inclusiv promisiunea că NATO nu va  accepta niciodată Ucraina.

În aceste condiții, NATO a declarat că a pus 8.500 de militari în așteptare, iar aceștia ar putea fi pregătiți în cinci zile pentru a consolida forța de reacție rapidă a alianței militare formată din 40.000 de soldați. De asemenea, NATO consolidează apărarea în Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă. Rusia a numit aceste mișcări drept „isterie” occidentală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...