Impact LIVE

Kovesi, unul dintre numele care i-ar putea lua locul lui Iohannis la Cotroceni. Surpriza care ar putea da peste cap alegerile prezidențiale

Elena Avramescu 23.06.2022, 14:06
Kovesi, unul dintre numele care i-ar putea lua locul lui Iohannis la Cotroceni. Surpriza care ar putea da peste cap alegerile prezidențiale

Mirel Palada, sociolog și fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta a fost invitatul Laviniei Șandru la ediția de joi, 23 iunie, a emisiunii Impact LIVE. Acesta a vorbit despre toate partidele politice din România, și care este situația acestora din punct de vedere al sondajelor, însă punctul care a atras atenția a fost legat de cine ar putea să fie noul președinte al României.

Kovesi poate să-i ia locul lui Iohannis la Cotroceni

Atunci când Lavinia Șandru l-a întrebat cine l-ar putea bate pe Klaus Iohannis în turul 2 al alegerilor prezidențiale, Mirel Palada nu a stat pe gânduri și a dat un răspuns care a surprins pe toată lumea.

„Până recent, era Kovesi care-i bătea pe toți, până acum jumătate de an. Între timp, s-a dat erodat, a venit Geoană din spate, acum e un moment în care Geoană bate pe oricine, dar pe Kovesi o bate destul de strâns, deci se joacă. Era Firea la un moment dat care o bătea pe Kovesi. Însă acum, cei mai populari doi ar fi Geoană și Kovesi, Ciolacu stă foarte slab față de partid, a avut un vârf pe criza războiului din Ucraina, 20%-23%, a străpuns 20%, s-a dus înapoi în 13%. Stă mai bine Traian Băsescu decât el. Iohannis a erodat, stă sub 20%, a avut și el un vârf despre 25%, acum este la 17% sau 18%, parte în parte cu Băsescu.

Îl avem pe Simion, care se dusese și el spre 20%, s-a întors apoi spre 15%, cel mai recent avea 16%. O avem pe Șoșoacă care se dusese înspre 35%. Șoșoacă a fost ca și Cumpănașu, a avut o ascensiune fulminantă, fulgerătoare, un Cumpănașu feminin, și s-a dus jos la fel de repede: 35%-16%, și probabil că se va duce în 12%. Acum un Cioloș care stă într-un 12%, avem un Barna care stă într-un 10%, și avem, ca sa pună coliva pe capac, un Drulă care a fost la 8% și acum are un 6%. Este în coada plutonului de departe”, a mărturisit Mirel Palada.

Cine este Mirel Palada

Mirel Palada este fondatorul şi Directorul General al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), ce oferă servicii de cercetare şi consultanţă în media şi politică. Este sociolog și a reușit să se facă cunoscut și datorită blogului său, Turambar. S-a născut în comuna Telega din judeţul Prahova, însă locuieşte în Bucureşti de foarte mulți ani.

Între 1991-1995 a urmat studiile Facultăţii de Matematică, pe care a decis să le întrerupă în favoarea celor de la Facultatea de Sociologie (1995-1999). Ître 2000 şi 2003 a lucrat pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Media PRO, iar mai apoi a fost director de cercetare la Centrul Naţional Media, unul din grupurile mass-media private din România (Naţional TV, N24, Favorit TV), până în 2006.

Din nefericire, Institutul CCSB a fost implicat în mai multe scandaluri. Cel mai notabil este acela al dosarului şantajului de la Antena TV, când Mirel Palada şi Mihai Motoc, celălalt fondator CCSB, s-au asociat în 2006 cu Dan Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor. Partenerul lui Mirel Palada de la CCSB, a declarat la acea vreme că Dan Voiculescu făcea presiuni asupra lui să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia şi în defavoarea lui Traian Băsescu şi a PDL.

Urmăriți Impact.ro și pe