Impact LIVE

Impact LIVE, ediția a 8-a, invitat special sociologul Mirel Palada: „Liviu Dragnea a fost tot în România, iar apoi a fost nimic”

Elena Avramescu 23.06.2022, 13:00
Impact LIVE, ediția a 8-a, invitat special sociologul Mirel Palada: „Liviu Dragnea a fost tot în România, iar apoi a fost nimic”

Mirel Palada, sociolog și fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, este invitatul Laviniei Șandru la ediția de joi, 23 iunie, a emisiunii Impact LIVE. Ediția de astăzi începe la ora 12:00 și poate fi urmărită pe canalul de youtube Impact.

Mirel Palada, invitatul special de astăzi al Laviniei Șandru

În cadrul ediției de astăzi, sociologul Mirel Palada abordează mai multe teme de discuție, precum ce politician român stă cel mai bine în sondaje sau cine vine președinte după Klaus Iohannis.

În încheiere, sociologul a ținut să menționeze că încrederea românilor în politicienii români este în scădere, din cauza problemelor de care ne-am tot lovit până acum și a căror rezolvare n-a apărut la orizont.

„Medievalul de Palada se bucură de mai multă încredere decat Drulă”, a spus acesta spre final.

În continuare, sociologul a vorbit despre avalanșa partidului AUR, care a avut o creștere amețitoare și a reușit să se mențină într-un procent ridicat în rândul simpatizanților.

„Oamenii și-ar dori un altfel de partid, însă nu este niciunul suficient de carismatic. Singurul care a scos capul ca să treacă pragul ăsta este AUR, care toți ziceau că ia 3%, a luat 9%, în sondaje a fost la 23%, acum a mai scăzut, însă n-a scăzut de la 23 la 2, a scăzut de la 23 la 15, la 17. 15% e mult, totuși, e peste USR”.

Mirel Palada a făcut o mică lecție de sociologie și a vorbit despre fiecare partid în parte și istoria sa, până în prezent, însă punctul l-a pus pe PSD și transformările din partid, care în prezent a reușit să își recâștige o parte din electrorat, însă nu pentru multă vreme, fiindcă odată cu criza actuală riscă să-l piardă din nou. În același timp, a adus vorba și despre Liviu Dragnea și decăderea acestuia.

„E o perioadă grea pentru PSD, pentru că PSD-ul e al putere și a recuperat o parte din electoratul dezamăgit. Acum îl pierde din nou, vă dați seama, odată cu creșterea prețurilor”.

„Liviu Dragnea a fost tot în România la un momentan, iar apoi a fost nimic, a fost băgat la pușcărie și pe urmă a ieșit din pușcărie și a încercat să devină din nou ceva. Ce a făcut Liviu Dragnea, politic vorbind? Ca și comunicare în ultimele 6 luni de zile? Dragnea nu a comunicat sau nu este lăsat să comunice”.

Cine este Mirel Palada

Mirel Palada, sociolog şi director CCSB, a devenit cunoscut datorită blogului său Turambar. Acesta s-a născut în comuna Telega din judeţul Prahova, însă de mai bine de 20 de ani locuieşte în Bucureşti.

Între 1991-1995 a urmat studiile Facultăţii de Matematică, pe care a decis totuși să le întrerupă în favoarea celor de la Facultatea de Sociologie (1995-1999). După aceea, între 2000 şi 2003 a lucrat pentru departamentul de cercetare şi dezvoltare al Media PRO, iar mai apoi a fost director de cercetare la Centrul Naţional Media, unul din grupurile mass-media private din România (Naţional TV, N24, Favorit TV), până în 2006.

În plus, Mirel Palada este fondatorul şi Directorul General al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), ce oferă servicii de cercetare şi consultanţă în media şi politică.

Institutul CCSB a fost implicat în mai multe scandaluri. Cel mai notabil este acela al dosarului şantajului de la Antena TV, când Mirel Palada şi Mihai Motoc, celălalt fondator CCSB, s-au asociat în 2006 cu Dan Voiculescu, care a preluat majoritatea acţiunilor. Partenerul lui Mirel Palada de la CCSB, a declarat la acea vreme că Dan Voiculescu făcea presiuni asupra lui să schimbe rezultate ale sondajelor în favoarea Partidului Conservator şi a aliaţilor acestuia şi în defavoarea lui Traian Băsescu şi a PDL.

Urmăriți Impact.ro și pe