Klaus Iohannis nu și-a plătit datoria de 1,2 milioane de lei. Anunțul făcut de la ANAF, ce urmează pentru șeful statului

Badea Violeta 18.02.2023, 15:18
Klaus Iohannis nu și-a plătit datoria de 1,2 milioane de lei. Anunțul făcut de la ANAF, ce urmează pentru șeful statului

Într-un document transmis de către ANAF la solicitarea deputatului AUR, Dan Tanasă, se specifică clar că președintele României nu și-a plătit datoria de 1,2 milioane de lei. Banii au fost încasați de către șeful statului din chiria pe casa pe care acesta a pierdut-o apoi în instanță, într-o decizie definitivă. Află ce urmează pentru Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis nu și-a achitat datoriile la stat

Președintele României și soția acestuia, Carmen Iohannis, au deținut un imobil pe care l-au închiriat timp de 14 ani de zile unei bănci. De la această instituție, cei doi soți ar fi primit bani frumoși.

Este vorba despre sume cuprinse între 20.000 de dolari și 60.000 de euro pe an. Chiar și așa. șeful statului nu și-a plătit nici până acum datoria de 1,2 milioane de lei, lucru specificat clar într-un document oficial transmis la solicitarea deputatului AUR, Dan Tănasă.

Conform celor de la ANAF, „președintele nu a plătit suma de 1, 2 milioane de lei, banii încasați din chiria pe casa pe care a pierdut-o apoi în instanță, într-o decizie definitivă”, precizează Antena3 CNN.

Citește și Președintele Klaus Iohannis, reacție tranșantă după presupusa tentativă de lovitură de stat din Republica Moldova. „Nu trebuie deloc neglijate”!

Romania a scapat de MCV. Klaus Iohannis: „Astazi e o zi importanta”
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos. Octav Ganea

Ce avere are Klaus Iohannis?

Conform declarațiilor din anul 2022, șeful statului are nu mai puțin de 170.000 de lei în conturile bancare, după cum se arată și pe pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Salariul său de președinte este de 179.500 de lei pe an, adică 15.000 de lei pe lună. Totodată, șeful statului deține în continuare șase imobile. Toate acestea se află în Sibiu și o parte dintre ele sunt închiriate.

Prin urmare, casele i-au adus lui Klaus Iohannis circa 82.000 de lei. În schimb, soția președintelui, Carmen, predă la o școală din Sibiu și are un salariu de 38.000 de lei pe an.

Klaus și Carmen Iohannis formează un cuplu de peste trei decenii și nu au urmași. În urmă cu ceva timp, președintele României a fost întrebat de ce nu are copii. Iată răspunsul oferit, la vremea aceea, de șeful statului:

„Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut.

Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie”, a spus liderul statului, potrivit viva.ro.

Citește și Mircea Dinescu candidează, în 2024, la președinția României, în locul lui Klaus Iohannis? „Nu e deloc simplu să te înhami la așa ceva”. Dezvăluiri din culisele lumii politice. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...