Klaus Iohannis nu crede în carantinarea Bucureștiului și nici într-un lockdown național. Apel pentru români: ”Înscrieți-vă la vaccinare”

Stan Filon, Diana Timișoreanu 24.03.2021, 13:34
Klaus Iohannis nu crede în carantinarea Bucureștiului și nici într-un lockdown național. Apel pentru români: ”Înscrieți-vă la vaccinare”

Klaus Iohannis îl contrazice pe ministrul Sănătății și spune că nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului! Președintele României a recunoscut că este nevoie însă de restricții suplimentare pentru bucureșteni și a spus din nou că nu dorește o carantinare națională! Le-a făcut, totuși, câteva recomandări românilor.

Klaus Iohannis nu crede în carantinarea Bucureștiului

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului. Cu această ocazie, a vorbit și despre situașia gravă din punct de vedere sanitar prin care trece țara noastră.

”Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restrucții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis.

Klaus Iohannis nu crede în carantinarea Bucurestiului
Klaus Iohannis nu crede în carantinarea Bucurestiului

”Acest val 3 nu dispare de la sine. Situația este extrem de serioasă”

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului.

Klaus Iohannis a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale. Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, face notă discordantă. Nu exclude carantinarea Bucureștiului. Mai mult decât atât, Vlad Voiculescu susține că cifrele legate de numărul de cazuri au fost ”măsluite”.

Președintele Klaus Iohannis a încercat pe cât a putut să lpmurească și acest aspect. ”Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt însă diferite. Când a fost ministrul Tătaru a găsit o anumită formulă de calcul, nu a ascuns nimeni date și informații. Acum ministrul Voiculescu a dorit să modifice formula. Vorbim de două formule ușor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte așa cum au fost calculate și înainte și după alegeri”, a spus Klaus Iohannis, aflat la Dăbuleni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI