Noile restricții propuse de DSP în București. Program mai scurt pentru magazine, locuri de joacă închise

Nicu Stan, Diana Timișoreanu 24.03.2021, 09:58
Noile restricții propuse de DSP în București. Program mai scurt pentru magazine, locuri de joacă închise

Noile restricții propuse de DSP în București. Program mai scurt pentru magazine, locuri de joacă închise. Experții în sănătate au întocmit o listă cu restricții, în contextul în care rata de infectare în Capitală a depășit 6 la mia de locuitori.

Noi restricții pentru București. Magazinele se vor închide mult mai devreme

Noile restricții propuse de DSP în București. Program mai scurt pentru magazine, locuri de joacă închise, sunt doar două dintre restricțiile luate în calcul de specialiștii în sănătate pentru următoarea perioadă pentru București.

Experții în Sănătate au întocmit o listă de lucru pentru măsurile care ar putea fi luate în București, după ce rata de infectare a ajuns la 6,22 la mia de locuitori.

Terasele vor ramane deschise
Terasele vor ramane deschise

Se vrea închiderea magazinelor la ora 18:00

Discuțiile despre restricții vor fi făcute mâine. Va fi stabilit un nou mod de calcul al incidenței. Între timp, DSP ar urma să ceară magazinelor să asigure clienților 4 metri pătrați de spațiu în jur, ceea ce înseamnă că numărul clienților primiți în același timp va fi limitat. De asemenea, magazinele ar putea fi închise la ora 18.00, iar în weekend chiar mai devreme, la ora 16.00.

Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor, avem obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici, participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ”, a spus Florentina Iacob, director adjunct al DSP București.

Alte restricții propuse de autorități

Și lista restricțiilor continuă. ”O altă propunere e interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise cum ar fi afterschool, închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri, interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori – deci cele profesioniste rămân deschise.

Și la nivel de spații comerciale – magazin, hipermarketuri, malluri – este acea obligativitate de repsectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are”, a adăugat ea.

Terasele rămân deschise

De asemenea, evenimentele private nu vor trebui să depășească mai mult de șase persoane. ”La evenimentele private – înmormântări, cununii, botezuri – vom merge pe un număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă.

E interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar sper să se păstreze regulile pentru terase și acestea vor fi verificate prin controale”, a mai spus Florentina Iacob.

Noile restricții vor fi anunțate și vor intra în vigoare cât de curând

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus la Digi24 că este ”o chestiune de zile” până când noile măsuri vor intra în vigoare. Despre închiderea magazinelor mai devreme, Alin Stoica spune că trebuie urmărite orele la care merge populația la cumpărături, astfel încât să nu se creeze mai multă aglomerație.

Urmăriți Impact.ro și pe