Klaus Iohannis, mesaj de Crăciun pentru români. „Toate acestea înseamnă spiritul Sărbătorilor”

Andra Daoud 24.12.2021, 15:35
Klaus Iohannis, mesaj de Crăciun pentru români. „Toate acestea înseamnă spiritul Sărbătorilor”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Crăciun pentru toți românii. Șeful statului și-a exprimat convingerea că având grijă unii de alții, oamenii vor trece cu bine peste această perioadă dificilă cauzată de pandemie. Cum a descris Klaus Iohannis anul care se încheie și ce le-a transmis românilor, printr-o înregistrare video.

Mesajul de Crăciun al lui Klaus Iohannis pentru români

În Ajunul Crăciunului, șeful statului a transmis un mesaj video care speră să ajungă la toți cetățenii. Klaus Iohannis a vorbit despre căldura căminului și momentele petrecute în compania celor dragi, despre spiritul Crăciunului și despre cum vom putea depăși această perioadă dificilă pentru toată lumea. În filmulețul de aproximativ un minut, publicat de Administrația Prezidențială, președintele le vorbește românilor dintr-o încăpere în care se află un brad împodobit.

Căldura căminului, momentele prețioase pe care le petrecem alături de familie și de prieteni, bucuria pe care o vedem în ochii celor dragi, generozitatea și compasiunea față de cei aflați în suferință, care au nevoie de sprijinul nostru. Toate acestea înseamnă spiritul autentic al Crăciunului.

La finalul unui an foarte dificil, să ne reîntoarcem la semnificațiile acestei sărbători! Vă urez să trăiți din plin bucuria Nașterii Domnului, cu speranța că, ocrotindu-i pe cei dragi, vom trece cu bine, solidari, peste această perioadă. Crăciun fericit tuturor, oriunde v-ați afla! a transmis Klaus Iohannis.

Unde își petrece Klaus Iohannis Sărbătorile

De când este președintele României, Klaus Iohannis și-a mutat reședința la București, însă de Sărbători se întoarce acasă, la Sibiu. Șeful statului și-a făcut un obicei din a petrece Sărbătorile în orașul din inima Transilvaniei, al cărui primar a fost înainte de a deveni președinte. Atât anul trecut, cât și în urmă cu doi ani, Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au petrecut Crăciunul în familie, la Sibiu.

În anii trecuți, dimineața zilei de 25 decembrie a surprins cuplul prezidențial la Slujba de Crăciun, oficiată la Biserica Catolică din Piața Mare din Sibiu. La ieșirea de la slujbă, președintele a salutat oamenii adunați afară și le-a urat „Crăciun fericit!”. Cel mai probabil, și în acest an Klaus Iohannis și soția lui vor respecta tradiția și vor petrece Sărbătorile în același mod.

În ceea ce privește activitatea politică de la final de an, șeful statului a avut miercuri seară o întâlnire la Cotroceni cu liderii coaliției de guvernale pentru a discuta problema introducerii Certificatului Digital Covid la locul de muncă. Proiectul de lege care prevede desfacerea contractului de muncă în cazul în care angajații nu prezintă documentul nu a fost adoptat înainte de sfârșitul anului, așa cum își doreau unii lideri politici.

Urmăriți Impact.ro și pe