Klaus Iohannis îl lasă din brațe pe Lucian Bode din cauza plagiatului. „Sunt probleme. Trebuie luate foarte în serios”

Ana Anitoiu 09.02.2023, 12:40
Klaus Iohannis îl lasă din brațe pe Lucian Bode din cauza plagiatului. „Sunt probleme. Trebuie luate foarte în serios”

Klaus Iohannis a recunoscut, joi, că „sunt probleme” cu lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode, care a fost acuzat de plagiat. Președintele a spus că speră să fie luată o decizie clară în acest caz până la rotația guvernamentală PNL.

Klaus Iohannis, despre Lucian Bode

Președintele a spus că problemele constatate în privința lucrării de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode ar trebui să fie luate foarte în serios.

„Este adevărat, acolo sunt probleme. Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios. Eu am încredere că în PNL, dar și domnul Bode personal, vor analiza aceste chestiuni și impactul politic.

Eu, personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rotația guvernamentală să se ia o decizie clară în acest sens”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis il lasa din brate pe Lucian Bode din cauza plagiatului. Sunt probleme. Trebuie luate foarte in serios
Lucian Bode. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Comisia de Etică a UBB: Lucrarea de doctorat a lui Lucian Bode, „profund viciată”

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai (UBB) a hotărât, pe 11 ianuarie, că teza de doctorat a ministrului Lucian Bode este „profund viciată” și că a fost constatată o „citare defectuoasă și incorectă”.

În urma declanșării scandalului de plagiat, ministrul Lucian Bode a anunțat că și-a retras cartea bazată pe teza de doctorat de la „difuzare și comercializare” și că au fost suspendate demersurile de republicare.

Pe de altă parte, Lucian Bode susține în continuare că hotărârea Comisiei de Etică a UBB este afectată de grave vicii de legalitate și că măsurile dispuse reprezintă acte vătămătoare.

În cadrul acestui scandal de plagiat, USR şi Forţa Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, intitulată „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”. Aceasta a fost respinsă, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 189 de voturi „împotrivă”, 90 de voturi „pentru” şi o abţinere. Dezbatere a avut loc luni, în plenul Camerei Deputaţilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...