Ce se întâmplă cu târgurile de Crăciun din acest an. Medicii au făcut anunțul

Stan Filon 28.10.2020, 15:59
Ce se întâmplă cu târgurile de Crăciun din acest an. Medicii au făcut anunțul

Sărbătorile de iarnă de anul acesta se pare că vor fi cu totul aparte, din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile lasă să se înțeleagă că românii nu se vor bucura anul acesta nici de colindători, dar nici de tradiționalele târguri de Crăciun.

Autoritățile vin cu vești proaste legate de târgurile de Crăciun

Mai mult decât atât, chhiar șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a lăsat să se înțeleagă că vom avea o iarnă foarte tristă, mai ales dacă scenariile cele mai pesimiste ale autorităților se vor adeveri, iar România se va confrunta cu o adevărată explozie a noilor cazuri de coronavirus, iar Codul Roșu de COVID se va institui peste toată țara.

Nici medicul Virgil Musta de la Timișoara nu este prea optimist și spune că de Crăciun trebuie să ne protejăm în continuare și să nu ieșim afară.

Autoritatile vin cu vesti proaste legate de targurile de Craciun
Autoritatile vin cu vesti proaste legate de targurile de Craciun

Medicul Virgil Musta spune că cine nu respectă regulile de Crăciun, ar putea ajunge la spital

“Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse…

Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”.

În România cele mai frumoase târguri de Crăciun se organizau în Cluj, Sibiu, Timișoara, Brașov, Oradea dar și în București. Până la Crăciun însă mai avem aproape dou luni, dar situația se agravează pe zi ce trece.

Ultimele date oficiale publicate pe data de 28 octombrie arată un nou număr record de noi îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore au fost raportate nu mai puțin de 5.343 cazuri noi de coronavirus! Numărul infectărilor a ajuns în total la 222.559, iar până astăzi, 28 cotombrie, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și-au pierdut viața.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...