Klaus Iohannis, avertisment pentru români de Paște: ”Doar așa putem crea un viitor mai bun”. Mesajul președintelui

Luiza Moldovan 17.04.2020, 15:21
Klaus Iohannis, avertisment pentru români de Paște: ”Doar așa putem crea un viitor mai bun”. Mesajul președintelui

Klaus Iohannis, avertisment pentru români de Paște: ”Doar așa putem crea un viitor mai bun”. Mesajul președintelui se situează în aceeași notă de instransigență față de orice abatere de la restricțiile de circulație impuse.

Klaus Iohannis, avertisment pentru români de Paște: ”Doar așa putem crea un viitor mai bun”. Mesajul președintelui

„Am făcut, deja, foarte multe cu toții, pentru a evita un scenariu catastrofal. Haideți să nu irosim efortul pe care l-am făcut toți în perioada asta! Părinții și bunicii noștri se simt singuri în aceste zile, dar e singura atitudine rațională”.

Este mesajul președintelui Klaus Iohannis către români, pentru aceste zile, comunicat într-o scurtă declarație de la Cotroceni. Președintele își menține îndemnul la distanțare socială și nu avizează în niciun fel nicio derogare de la restricțiile de circulație impuse de autorități. Iohannis a specificat și că, dacă România nu se află într-un scenariu catastrofal, este și datorită eforturilor depuse de autorități. A zădărnici toate aceste eforturi încălcând restricțiile de circulație ar fi un gest sinucigaș.

„Solicit autorităților să nu-și slăbească vigilența”

Mai durează o perioadă

Iohannis înțelege starea de singurătate din aceste zile, a bunicilor și părinților noștri, dar face apel la toți românii de a continua să facă acest sacrificiu pentru încă o perioadă de timp. Este singura modalitate, spune președintele, de a putea să ne reunim mai târziu.

„Motivul pentru care sunt optimist sunteți voi, dragi români. Solidaritatea voastră și felul în care vă purtați acum sunt adevăratele valori pe care le are România. Așa ne putem crea un viitor mai bun. Stați acasă de Sărbători, nu mergeți la familie sau prieteni. Astfel, salvăm viețile celor dragi”, a spus președintele.

Președintele a solicitat tuturor autorităților să nu facă niciun fel de excepție de la restricțiile impuse prin ordonanțe: „Solicit tuturor autorităţilor să nu slăbească în niciun fel vigilenţa„.

Iohannis și-a exprimat încrederea că viitorul în care restricțiile vor fi ridicate e destul de aproape.

„Să privim, așadar, cu multă speranță și încredere către un viitor destul de apropiat, în care ceea ce trăim astăzi cu toții nu va fi altceva decât o pagină de istorie dureroasă, care a schimbat pentru totdeauna umanitatea în bine”, a mai spus președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe