Marcel Vela n-a mai suportat și a răbufnit. Mesajul dur transmis celor care i-au cerut demisia

Luiza Moldovan 17.04.2020, 13:08
Marcel Vela n-a mai suportat și a răbufnit. Mesajul dur transmis celor care i-au cerut demisia

Marcel Vela n-a mai suportat și a răbufnit. Mesajul dur transmis celor care i-au cerut demisia și ce i-a răspuns lui Băsescu. „Am căutat cea mai bună soluție”, a spus Vela.

Marcel Vela n-a mai suportat și a răbufnit. Mesajul dur transmis celor care i-au cerut demisia

Marți seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, anunța încheierea unui protocol între instituția pe care o conduce și Biserica Ortodoxă Română. Era un fel de compromis între strictețea interdicțiilor de circulație și exercitarea ritualurilor bisericești și de credință pe care le impune tradiția, în această perioadă.
Un protocol care fixa foarte bine modalitatea prin care oamenii pot ajunge să ia Sfintele Paști fără să creeze o aglomerație ce ar putea facilita răspândirea virusului.
Potrivit acestui protocol, oamenii puteau ieși din case pentru a merge la biserica de parohie ca să-și ia Sfintele Paști pregătite de personalul bisericii în condiții de strictă igienă. Ministrul făcea o comparație cu dusul la magazin și le recomanda oamenilor ca, în Declarația pe Propria Răspundere, să specifice exact destinația și scopul ieșirii din casă: „pentru ridicarea Sfintelor Paști„.

Traian Băsescu, limbaj de țață de mahala: „panarama publică numărul 1”

Mai târziu, Iohannis a criticat acest protocol și le-a spus oamenilor să stea în casă. Printre contestatari s-a numărat și Traian Băsescu. Eurodeputatul a folosit cuvinte care ar putea intra ușor în sfera invectivelor.
„Marș afară din Guvern, nenorocitule! Încet, dar sigur, ministrul de Interne reușește să devină panarama publică numărul 1, depășindu-l pe Ponta, cel care, cu deplină lașitate, a abandonat lupta cu efectele unui incendiu grav, dar local”, scria fostul președinte și actualul eurodeputat pe pagina sa de Facebook.
Dar invectivele nu se opreau aici. Băsescu îi ironiza ministrului Vela geaca de piele cu care se afișează în ultima vreme, modul în care-și aranjează părul și chiar și pe sine însuși:
„De dimineaţă până seară, cu geci asortate la ochelarii top gun, cu freza bine apretată cu fixativ să nu îi ia vântul părul, precum mie suviţa, Vela nu mai pridideşte dând interviuri din elicoptere, creând emoţii şi îngrijorare bravelor reporteriţe precum că elicopterul nu are vizibilitate bună sau că bate vântul în parbrizul elicopterului”
Probabil, cel mai criticat om al momentului
Probabil, cel mai criticat om al momentului

Partidele din Opoziție sfidează intenția bună a protocolului și încearcă să alimenteze panica

Băsescu și Iohannis nu au fost singurii care au criticat dur acordul MAI – BOR. Partidele din Opoziție și-au exprimat și ele dezacordul, într-un demers pe care, în replică, Vela l-a caracterizat drept o cinică încercare de a câștiga capital politic, într-o vreme în care tot ce se cere este solidaritate și acțiuni convergente:
„A te agăța de acest subiect cu orice preț, pe fondul unei situații de criză, pentru a profita de sentimentul de frică al oamenilor, astfel încât să poți câștiga capital politic, după ce ai pierdut alegerile, nu reprezintă nici solidaritate, nici unitate, nici iubire de patrie, și mai cu seamă nu dovedește faptul că avem un respect unii față de ceilalți, și că împreună am putea ajunge la cea mai bună decizie”, a scris Vela.
În postarea de pe Facebook, „ministrul cu elice„, cum l-a numit Băsescu, argumentează și explică motivele care l-au făcut să încheie acel protocol și-i răspunde, pe un ton cât se poate de politicos, și agresivului său detractor.

„Am observat criticile față de acest subiect, dar nu am putut să nu observ și faptul că o parte din partide au speculat politic, sau că un fost lider a folosit cuvinte denigratoare ce nu-i fac cinste, mai ales dacă a ajuns, între timp și europarlamentar”, a mai scris Vela.

„Mesajul meu a fost interpretat într-un mod trunchiat”

Vela punctează că singurul mobil al demersului său a fost și este să vegheze asupra protejării populației și că toate criticile aduse acestui pact au fost rău-intenționate, voit distorsionate, menite să inducă panica în oameni și să-i dezbine. Și totul într-o perioadă în care, cel puțin teoretic, se presupune c-ar trebui să fim mai apropiați unii de alții, spiritualmente, să iertăm și să încercăm să iubim mai mult.

„Nu am putut să nu remarc faptul că mesajul meu către dumneavoastră a fost interpretat într-un mod trunchiat, iar din rea voință s-a făcut loc știrilor false și diverselor analize care nu au făcut altceva decât să inducă în eroare și să transmită oamenilor sentimentul de nesiguranță”, a scris Vela, care a încheiat făcând apel la ideea de armonie întru credință, măcar în această perioadă.
Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe