Iohannis, noi declarații după decretul de prelungire a stării de urgență. Mesajul președintelui pentru români

Madlen Moraru 16.04.2020, 14:04
Iohannis, noi declarații după decretul de prelungire a stării de  urgență. Mesajul președintelui pentru români

Președintele Klaus Iohannis face noi precizări despre starea de urgență. Șeful statului le-a transmis un mesaj foarte important, românilor, chiar în Joia Mare.

Iohannis, noi declarații după decretul de prelungire a stării de urgență. Mesajul președintelui pentru români

Președintele Iohannis a făcut noi declarații, după ce a decretat prelungirea stării de urgență, până pe 15 mai 2020. Decretul militar pentru prevenirea răspândirii cu noul virus a fost dat cu câteva zile în urmă.

Iohannis, noi declarații după decretul de prelungire a stării de urgență. Mesajul președintelui pentru români
Parlamentul a încuviințat prelungirea stării de urgență, în această joi

Klaus Iohannis a fost așteptat să facă mai multe declarații referitoare la prelungirea situației de urgență. Totodată, șeful statului le-a transmis românilor un mesaj important și miercuri, înainte să intre în ședință cu premierul, miniștrii, alături de șeful DSU. Președintele le-a cerut instituțiilor abilitate să fie revizuit acordul dintre MAI și BOR, sfătuindu-i pe români să stea, în continuare, acasă, și sâmbătă, de Înviere. „Stați acasă, altfel după sărbători vom avea înmmorântări”, spunea Klaus Iohannis, cu o zi în urmă. În seara de miercuri, ministrul Marcel Vela a revenit asupra protocolului stabilit inițial între ministerul pe care îl conduce și Biserica Ortodoxă Română.

„Trăim o perioadă dificilă care va marca nu doar România, ci întreaga planetă. Această etapă critică ne-a pus în mare dificultate. Oamenii politici trebuie să facă o schimbare. În aceste zile, politicienii se gândesc la interesele lor și împovărează o țară pe care au lăsat-o expusă și vulnerabilă. Orice gest care contrazice indicațiile specialiștilor reprezintă un gest de necugetare. Cetățenii răsuflă ușurați că nu sunt conduși de o coaliție care a furat din bani publici. Am încredere că autoritățile competente vor rămâne vigilente și vor sesiza neregulile. Nimeni care a făcut în această perioadă nereguli nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii. Această criză ne-a dat o lecție dureroasă. Resetarea României este acum mai necesară ca oricând. Sistemul sanitar nu este singurul problematic. Am văzut câte lipsuri au trebuit acoperite, într-un timp scurt și printr-un efort conținut. Vă asigur că aceste erori din vechile guvernări vor fi corectate, chiar mai accelerat. Foarte mulți români au dat dovadă de foarte mult civism, în această perioadă. Le mulțumesc tuturor românilor care în aceste zile au respectat regulile, nu au ieșit mai mult decât a fost necesar și au dat dovadă de maturitate. Suntem în prag de sărbători pascale, pe care anul acesta le vom petrece în condiții atipice, cei mai mulți departe de cei dragi. Haideți să facem împreună acest efort, pentru a putea fi mai aproape de cei dragi. Sănătate, vă doresc!”, a transmis Klaus Iohanis, cu câteva momente în urmă, joi.

Urmăriți Impact.ro și pe