Klaus Iohannis a acceptat demisiile miniștrilor USR PLUS și a desemnat interimarii. Și premierul Cîțu a preluat un minister

Stan Filon 08.09.2021, 15:03
Klaus Iohannis a acceptat demisiile miniștrilor USR PLUS și a desemnat interimarii. Și premierul Cîțu a preluat un minister

Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisiile miniștrilor USR-PLUS! Tot astăzi, șeful statului a semnat și decretele de numire a miniștrilor interimari la ministerele ocupate de miniștrii USR-PLUS. Interimatul va dura 45 de zile, începând de astăzi.

Klaus Iohannis a acceptat demisiile miniștrilor USR PLUS

Co-președintele Dan Barna a avut astăzi o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, care i-a spus că va accepta demisiile miniștrilor USR-PLUS din cabinetul Cîțu, imediat cum vor ajunge la Palatul Cotroceni. Acestea au sosit între timp, iar președintele le-a acceptat.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretele privind demisia depusă de miniștrii USR-PLUS:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Ilie-Dan Barna, viceprim-ministru, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Cristian Ghinea, ministrul investițiilor şi proiectelor europene, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Cătălin Drulă, ministrul transporturilor şi infrastructurii, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Ciprian-Sergiu Teleman, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Ioana Mihăilă, ministrul sănătății, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.

Klaus Iohannis a acceptat demisiile ministrilor USR PLUS
Klaus Iohannis a acceptat demisiile ministrilor USR PLUS

Decretele de numire a interimarilor:

• Decret de desemnare a domnului Dan Vîlceanu, ministrul finanțelor, ca ministru al transporturilor şi infrastructurii, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al investițiilor şi proiectelor europene, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al economiei, antreprenorialului şi turismului, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, ca ministru al cercetării, inovării şi digitalizării, interimar.
• Decret de desemnare a domnului Cseke Attila Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, ca ministru al sănătăţii, interimar.

Co-președintele USR-PLUS Dan Barna a declarat că i-a trimis un mesaj premierului Florin Cîțu, luni seara, însă nu a primit niciun răspuns. În plus, acesta a spus și motivul pentru care prefecții și secretarii de stat ai USR-PLUS nu demisionează din funții.

“Secretarii de stat şi prefecţii nu sunt votaţi de Parlament. Este dreptul şi atributul premierului să decidă cum îşi structurează cabinetul. Miniştrii, cei care au fost votaţi de Parlament şi care constituie structura politică a cabinetului, şi-au înaintat demisiile tocmai pentru că am spus că vom merge până la capăt şi am făcut acest lucru”, a explicat Dan Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe