Demisie în bloc. Miniștrii USR PLUS renunță la funcţii în semn de protest față de premierul Florin Cîțu. Rareș Bogdan: „Este un premier foarte bun”

Stan Filon 06.09.2021, 19:24

Decizie șoc în Guvernul României! Co-președintele USR-PLUS Dan Barna a anunțat că toți miniștrii USR-PLUS își dau demisia în bloc! ”Am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna.

Miniștrii USR PLUS își dau demisia în bloc, în semn de protest față de premierul Florin Cîțu

Dan Barna a spus că el și colegii săi din USR-PLUS și-au semnat deja demisiile! ”În aceste zile care s-au scurs de la momentul în care am intrat în guvern, am arătat că se poate și altfel în această Românie. Nu se mai poate așa! Și nici nu se va mai putea mai departe așa cu USR PLUS. Florin Cîțu a dinamitat această Coaliției cu bună știință și cinism. 

Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu. În acest moment, miniștrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Florin Cîțu”, a spus Dan Barna.

De la ce a plecat scandalul din coaliție

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS a fost vehiculată încă de la începutul crizei politice, care a debutat miercuri, după ce premierul Florin Cîțu l-a destituit pe ministrul justiției, Stelian Ion.

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS nu înseamnă automat căderea guvernului Cîțu, care poate funcționa mai departe și fără prezența partenerului de coaliție în guvern. Premierul Cîțu urmează doar să numească miniștri interimari iar activitatea cabinetului poate continua. Guvernul Cîțu cade doar prin moțiune de cenzură votată în Parlament sau dacă prim ministrul decide să demisioneze.

Rareș Bogdan a spus că PNL nu renunță la premierul Florin Cîțu! ”Nu am niciun motiv să renunțăm la premierul Florin Cîțu. Peste 3 luni vin și ne cer să renunțăm la x și la Y. Este anormal să vii să impui lucruri PNL. Este foarte bun Florin Cîțu. A fost și este un premier foarte bun. Sunt două acțiuni constituționale paralele. Dacă merg pe moțiune de cenzură în continuare, atunci se vede că sunt împotriva candidatului la președenția PNL, nu cu premierul Florin Cîțu. Asta însemnaă că se implică în alegerile interne ae PNL”, a spus Bogdan Rareș la RTV.

În plus, Rareș Bogdan a spus că premierul Florin Cîțu are ”susținere totală” din partea președintelui Klaus Iohannis!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...