Nepotul lui Kim Jong un a fugit din Coreea de Nord și a cerut protecția CIA. Ce l-a determinat să facă asta

Stan Filon 23.11.2020, 15:04
Nepotul lui Kim Jong un a fugit din Coreea de Nord și a cerut protecția CIA. Ce l-a determinat să facă asta

Nepotul lui Kim Jong un a fugit din Coreea de Nord și a cerut protecția CIA, după ce tatăl său a fost asasinat. Se pare că liderul de la Phenian a ordonat uciderea fratelui său vitreg, Kim Jong-nam, care a trădat și a părăsit Coreea de Nord. Acesta a fost ucis pe aeroportul de la Kuala Lumpur, în februarie 2017.

Nepotul lui Kim Jong-Un a fugit din Coreea de Nord și s-a întâlnit cu agenți CIA

Fiul lui Kim Jong-nam a fugit și el din Coreea de Nord, la scurt timp după ce tatăl său a fost ucis după ce două femei i-au aruncat în fața o otravă foarte puternică. Kim Han-sol, nepotul liderului nord-coreean Kim Jong-un ar fi fost plasat sub protecţia CIA după ce ar fi încercat să ajungă în Europa pentru a cere azil politic.

Kim Han-sol, 25 de ani, un tânăr bogat, este fiul lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al Kim despre care se spune că ar fi fost ucis cu un agent neurotoxic la ordinele dictatorului, în 2017. Grupul disident nord-coreean Free Joseon susţine că l-a ajutat pe nepotul lui Kim să evadeze din Coreea de Nord după moartea tatălui său a relatat New Yorker citat de nzherald.com.

Nepotul lui Kim Jong-Un, extrem de bogat

Liderul grupului a declarat că nu a mai întâlnit un tânăr atât de bogat – acesta ar avea mereu asupra sa teancuri de bani şi se îmbracă de la cele mai luxoase branduri. Adrian Hong e de părere ca tatăl lui – fiul cel mai mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-il -ar fi ascuns sume mari de bani în timpul vieţii.

Această avere l-ar fi ajutat pe nepotul actualului lider nord-coreean să dispară după uciderea tatălui său. El ar fi fost ajutat în acest sens de CIA.

Hong susţine că grupul disident l-a extras din reşedinţa sa din Macao, o regiune administrativă autonomă din China. Băiatul ar fi luat contact cu mişcarea Free Joseon în 2013 după ce şi-a arătat interesul în a expune abuzuri asupra drepturilor omului în Coreea de Nord. Han-sol l-ar fi sunat pe Hong după ce a observat că ”poliţia care-i păzea casa dispăruse”.

Ar fi plecat în Olanda

El s-ar fi întâlnit cu membri ai grupului la două zile după moartea tatălui său în Taipei, Taiwan, şi s-ar fi suit într-un avion care să-l ducă în Olanda, unde intenţiona să ceară azil.

Se spune că doi agenţi CIA l-au interceptat la Taipei şi ulterior l-au luat în custodie pentru a-l proteja. Ultima apariţie publică a lui Han-sol a fost într-un clip de 40 de secunde publicat după moartea tatălui său. ”Mă numesc Kim Han-sol şi sunt din Coreea de Nord. fac parte din familia lui Kim. Ăsta este paşaportul meu. Tatăl meu a fost ucis acum câteva zile. Alături de mine sunt mama şi sora mea”. În anul 2019, au apărut informații care spuneau că si tatăl tânărului respectiv ar fi fost informator al CIA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...