Kievul susține că Vladimir Putin a demis opt generali din cauza eșecurilor din Ucraina. Rusia schimbă tactica de război

Beatrice Dumitru 10.03.2022, 22:12
Kievul susține că Vladimir Putin a demis opt generali din cauza eșecurilor din Ucraina. Rusia schimbă tactica de război

Vladimir Putin și-a demis generalii din conducere și este „furios” pe serviciile secrete pentru informațiile eronate și o strategie slabă care au dus la înfrângeri jenante ale trupelor ruse în primele zile ale războiului din Ucraina. Rusia a plănuit un război fulger, dar după două săptămâni de lupte nu a cucerit niciun oraș cheie și a pierdut mii de soldați.

Vladimir Putin, supărat pe serviciile secrete

Oleksi Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia de „război fulger” eșuat.

Se spune că Vladimir Putin ar fi, de asemenea, „furios„ pe serviciului de securitate FSB pentru că i-a oferit informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată și luptele s-ar termina în câteva zile, scrie Daily Mail.

Kievul susține că Vladimir Putin a demis opt generali din cauza eșecurilor din Ucraina. Rusia schimbă tactica de război
Rusia schimbă tactica de război.

Și-au schimbat conducerea. Au înlăturat vreo opt generali din posturi pentru că nu au finalizat sarcina. Acum au fost numiți alții noi. Înțelegem clar ce se întâmplă în Federația Rusă. Mai mult, pot spune că sunt disperați. Nu este clar de ce informațiile primite înainte de operațiunea din Ucraina au fost atît de inexacte”, a declarat Oleksi Danilov la televiziunea de stat ucraineană.

„Avem o înțelegere clară a planurilor pe care le are Rusia”

Philip Ingram, un expert în securitate și fost ofițer senior de informații britanice, a declarat că liderul de la Kremlin este evident „foarte supărat” și dă vina pe agențiile de informații. Se pare că Moscova a anticipat puțină rezistență atunci când a trimis forțe ușoare susținute de lovituri aeriene pentru a cuceri ținte cheie în primele zile, dar a fost întâmpinată cu contraatacuri dure.

Avem o înțelegere clară a planurilor pe care le are inamicul acum. Le-a schimbat puțin de la începutul războiului, pe care doreau să-l câștige în 2-3 zile și să mărșăluiască prin Kiev. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată”, a adăugat acesta.

Analiza a venit după ce observatorii au spus că armata rusă, care a încercat un avans rapid asupra țintelor cheie în primele zile ale conflictului, schimbă tacticile în războiul de asediu pe care le-a folosit în alte conflicte, cum ar fi cel din Siria.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...